2012-03-30 18:32:05
Φωτογραφία για ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΙΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ
Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής από τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μάκης Βορίδη, και με την καταψήφιση του άρθρου 148, που προβλέπει αύξηση του συντελεστή δόμησης στα νησιά για οργανωμένες τουριστικές εγκαταστάσεις, ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών και δημοσίων έργων, στο οποίο περιλαμβάνεται και η απελευθέρωση των ταξί.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί μία ημέρα μετά.

Ο κ. Βορίδης, υιοθετώντας πλήρως σχετική πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε νέα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία αυξάνεται ο συντελεστής χορήγησης αδειών ανάλογα με τα πληθυσμιακά κριτήρια των περιοχών.

Επίσης προβλέπεται ότι τα προμισθωμένα οχήματα θα πρέπει να έχουν από έξι μέχρι εννέα θέσεις, αντί πέντε έως εννέα που προβλεπόταν αρχικά. Στην Αθήνα θα χορηγηθούν 100 άδειες, στη Θεσσαλονίκη 50 και από 10 σε Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα. Για τη χορήγηση άδειας προμισθωμένων οχημάτων θα προηγούνται οι σημερινοί ιδιοκτήτες ταξί και τέλος μειώνεται το ποσοστό συγκέντρωσης αδειών στην Αθήνα στο 3%, από 5% που ήταν αρχικά, και στην περιφέρεια στο 5% από 10%.


Ο υπουργός Μεταφορών προανήγγειλε και αλλαγές στη φορολογία για τις μεταβιβάσεις αδειών, οι οποίες είναι, όπως είπε, αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών και θα περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί.

Όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, πλην του άρθρου 148 που καταψηφίστηκε, υπερψηφίστηκαν από τους βουλευτές κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Το επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου, σχετικά με το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό το οποίο τελικά αποσύρθηκε είχε προκαλέσει αντιδράσεις λόγω του  «νομοθετικού αλαλούμ», καθώς ενώ ήταν  αρμοδιότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, καθοριζόταν με άρθρο στο νομοσχέδιο για τα ταξί με εισήγηση του Υφυπουργού Τουρισμού και μάλιστα με τρόπο που διαφωνούσε τόσο ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος όσο και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Την απόσυρση του άρθρου ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης, υποστηρίζοντας ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό που προετοιμάστηκε από το ΥΠΕΚΑ.

ΑΝΤ1
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ