2013-03-08 14:20:03
Φωτογραφία για CCHB: Πράσινο φως από τη Βρετανία για την εισαγωγή στο Λονδίνο
Οι βρετανικές αρχές ενέκριναν την προαιρετική δημόσια πρόταση για ανταλλαγή μετοχών που θα επιτρέψει στην Coca-Cola Hellenic (CCH) να μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα στην Ελβετία και να εισαχθεί στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου αναφέρει το Reuters. Για να ξεκινήσει η προσφορά, η CCH θα πρέπει να λάβει την έγκριση της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της αντίστοιχης αρχής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η CCH ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα μεταφέρει την φορολογική της βάση από την Ελλάδα στην Ελβετία και θα εισαχθεί στη κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η ελβετική Coca-Cola HBC AG. έχει υποβάλει προαιρετική δημόσια προσφορά για ανταλλαγή μετοχών.

"Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στην διαδικασία, το οποίο θα επιτρέψει στην εταιρία να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου", ανέφερε την Παρασκευή στέλεχος της CCH που ζήτησε να μην κατονομαστεί.


Για να ξεκινήσει η προσφορά, η CCH θα πρέπει να λάβει την έγκριση της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της αντίστοιχης αρχής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το στέλεχος ανέφερε ότι η διαδικασία αυτή είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Στο ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή των μετοχών της στο Λονδίνο, η CCH ανέφερε ότι η περίοδος αποδοχής της πρότασης αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα αυτό τον μήνα και να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

"Η έναρξη της περιόδου αποδοχής αναμένεται στις ή γύρω στις 19 Μαρτίου του 2013 και αναμένεται να λήξει στις ή γύρω στις 19 Απριλίου του 2013", ανέφερε το ενημερωτικό δελτίο.

Η πλειοψηφία των μετόχων της CCH, συμπεριλαμβανομένης της Coca-Cola Co. που κατέχει το 23% της εταιρίας και της Kar-Tess Holding, έχουν δεσμευθεί να αποδεχτούν την πρόταση.

Αφού ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των μετοχών, η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να γίνει προς τα τέλη Απριλίου, ανέφερε η CCH. 
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ