2013-03-08 14:49:03
Φωτογραφία για Σε μείωση 10% του εργατικού της δυναμικού προχωρά η Motorola Mobility
Η Motorola Mobility της Google Inc. έχει ξεκινήσει τις απολύσεις περίπου 1.200 υπαλλήλων, ήτοι πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της, σε μια προσπάθειά της...

να επιστρέψει σε κερδοφόρα πορεία, σύμφωνα με email της εταιρείας στο οποίο είχε πρόσβαση η The Wall Street Journal.

Στο email μέσω του οποίου οι εργαζόμενοι της Motorola ενημερώθηκαν από την εταιρεία αυτή την εβδομάδα αναφερόταν πως «ενώ είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τα νέα μας προϊόντα, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε προκλήσεις. Τα κόστη είναι πολύ υψηλά, δραστηριοποιούμαστε σε αγορές στις οποίες δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και χάνουμε χρήματα». Σημειώνεται πως οι απολύσεις αφορούν στους εργαζόμενους στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία.

Εκπρόσωπος της Motorola δήλωσε: «Αυτές οι περικοπές αποτελούν συνέχιση των μειώσεων που ανακοινώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Είναι πολύ δύσκολο για τους εργαζόμενους, και δεσμευόμαστε να τους βοηθήσουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση».


Σημειώνεται πως οι νέες περικοπές έρχονται να προστεθούν στην κατά 20% μείωση των εργαζομένων που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 4.000 υπαλλήλους. Έως το τέλος του 2012, η Google ανακοίνωσε πως η Motorola είχε 11.113 εργαζομένους, χωρίς την Motorola Home η οποία πωλήθηκε στην Arris Group Inc. για 2,35 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο.

Η Google συμφώνησε να καταβάλει 12,5 δις. δολάρια για την Motorola στα μέσα του 2011. Έπειτα από την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Motorola συνεχίζει να εμφανίζει λειτουργικές ζημιές καθώς τα μερίδια στις αγορές smartphone και tablet έχουν εξασθενίσει. Στο τρίτο τρίμηνο του 2012, η εταιρεία παρουσίασε λειτουργικές ζημιές πάνω από 500 εκατ. δολάρια, ενώ στο τέταρτο τρίμηνο οι ζημιές ανήλθαν πάνω από τα 350 εκατ. δολάρια.

Η Google έχει μεταφέρει πολλά στελέχη της στη διοίκηση της Motorola προκειμένου να την βοηθήσει να παράγει συσκευές με τις οποίες μπορεί να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες των Apple Inc. και Samsung Electronics Co.. Το Δεκέμβριο, η The Wall Street Journal είχε αναφέρει πως η Motorola κατασκευάζει μια νέα συσκευή, το "X Phone".
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ