2012-03-30 21:38:06
Φωτογραφία για Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου: Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ φαίνεται να έχει πετάξει «λευκή πετσέτα»
Σε μια εποχή που το κεφάλαιο κορυφώνει την επίθεση του σε βάρος των εργαζομένων και αποδομεί κάθε ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο, που μετατρέπει το εργατικό δίκαιο... σε εύρημα με μουσειακή αξία, που διαβρώνει κάθε έννοια συλλογικότητας, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εξαντλεί την κινητικότητα της σε πρωτοβουλίες και νομικές δράσεις, με διαδοχικές προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Είναι προφανές ότι δεν υποτιμούμε τη σημασία αυτών των δράσεων, αντίθετα τις στηρίζουμε, ως ένα ακόμα όπλο που αξιοποιούμε σε ένα συνολικό σχέδιο πολύμορφης δράσης και αντίστασης απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου, χωρίς να καλλιεργούνται από την άλλη αυταπάτες ότι η αποδόμηση των πάντων μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω της δικαστικοποίησης ή και άλλων μορφών νομικής δράσης.

Σε μια εποχή που η χώρα καταβυθίζεται, που τα περιβόητα «μνημόνια διάσωσης» παρασέρνουν στη δίνη της εξαφάνισης ακόμα και τις στοιχειώδεις θεσμικές ρυθμίσεις που ανήκουν στον πυρήνα του «εργασιακού νομικού πολιτισμού», όπως καταχτήθηκε με αίμα και αγώνες μετά τον πόλεμο, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δείχνει να αποσύρεται από το γήπεδο της καθημερινής αναμέτρησης και προτιμά να κάθεται στην κερκίδα και από τη θέση του θεατή να παρακολουθεί να μετατρέπουν σε άχρηστα κουρελόχαρτα κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα.

Ακόμα και χθες που τα δημόσια αγαθά όπως η Υγεία θεωρούνταν μη συμβατά με τη σημερινή ανάλγητη πραγματικότητα, επέλεξε να απουσιάζει από τη χθεσινή κινητοποίηση, που οργανώθηκε για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στο Δημόσιο Τομέα.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να αφήνει ανενόχλητο το αόρατο χέρι των σωτήρων και των «μνημονίων διάσωσης» να μας οδηγούν σε κοινωνικό ολοκαύτωμα

Όσοι δοκιμάζονται σήμερα από τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, απαιτούν από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να κατανοήσει έστω και τώρα ότι μετά και τη δανειακή σύμβαση οι εφαρμοζόμενες πολιτικές βρίσκονται σε αγεφύρωτη αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Αξιώνουν να κατανοηθεί ότι το διακύβευμα αυτής της περιόδου είναι πολύ σοβαρότερο από μικροκομματικούς υπολογισμούς και από ανέξοδες θεωρίες, ενός ιδιότυπου ρεαλισμού, που στην καθημερινή ζωή εξελίσσεται τελικά σε καταστροφικές υποχωρήσεις χωρίς τέλος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δημοσκόπηση Public Issue . Αντροπές
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δημοσκόπηση Public Issue . Αντροπές
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ