2012-03-30 21:50:05
Φωτογραφία για Αχαϊκή Συνεταιριστική: Άφησαν συμπολίτη χωρίς τεχνητά μέλη και μήνυσαν ακόμα και εξάχρονους
Καταστάσεις οι οποίες μόνο σε ανθρώπινο πρόσωπο μιας συνεταιριστικής τράπεζας δεν παραπέμπουν, φέρνει σήμερα στο προσκήνιο το patrastimes.gr λίγες μόλις ημέρες μετά τις δυσμενείς εξελίξεις στη λειτουργία της Αχαϊκής και τα όσα προκάλεσαν αυτές.

Την ώρα που συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας είχαν ενημερωθεί για το τσουνάμι που ‘ρχεται και κρατούσαν στο μαύρο σκοτάδι του μεριδιούχους, στα «γκισέ» της τράπεζας παιζόντουσαν ακόμα και ανθρώπινα δράματα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ασκούσαν μηνύσεις και αγωγές ακόμα και σε νήπια!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του μεριδιούχου Α.Ν. ο οποίος πριν από τέσσερις μήνες απευθύνθηκε στην τράπεζα ζητώντας την ρευστοποίηση των μετοχών του για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους υγείας.

Οι πρώτες απαντήσεις που λάμβανε του μετέθεταν την ρευστοποίηση στο αμέσως επόμενο διάστημα, με τον μεριδιούχο να είναι σε απελπιστική κατάσταση. Σε μια προσπάθεια να πείσει για την ανάγκη άμεσης ρευστοποίησης των μεριδίων του, αναγκάστηκε να προσκομίσει βεβαίωση κορυφαίου επιστήμονα στην οποία αναφερόταν ρητά πως πρόσωπο της οικογένειάς του που ζει με τεχνητά μέλη πρέπει επειγόντως να προχωρήσει στην αντικατάσταση αυτών που έφερε, λόγω παλαιότητας.


Οι υπεύθυνοι της Αχαϊκής μπροστά στην ύπαρξη κοινωνικού προβλήματος, άλλαξαν τροπάριο και άρχισαν να βεβαιώνουν τον συμπολίτη μικρομεριδιούχο, πως το αργότερο σε δέκα με δεκαπέντε ημέρες το πρόβλημά του θα έχει λυθεί.

Με αυτό το παρελκυστικό τρόπο πέρασαν συνολικά τέσσερις μήνες, να έρθει το λουκέτο στην τράπεζα και ο Α.Ν. να μείνει μετέωρος με τα λεφτά του δεσμευμένα. Το χειρότερο όλων είναι πως μια γυναίκα (αδελφή του μεριδιούχου) παραμένει πλέον καθηλωμένη, καθώς οι υπεύθυνοι της Αχαϊκής με διάφορα παιχνίδια κατάφεραν να μην ρευστοποιήσουν τις μετοχές και να μην μπορεί πλέον να αγοράσει νέα τεχνητά μέλη.

Μηνύσεις σε νήπια

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ανθρώπινου προσώπου συγκεκριμένων ατόμων στην Αχαϊκή είναι και το περιστατικό με την κατάθεση μήνυσης σε εξάχρονο αγόρι τον Χ.Κ. μέλος οικογενείας δανειοληπτών, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους γονείς του και να τους εξαναγκάσει να είναι «συνεπείς» στις υποχρεώσεις τους, παρόλο που η τράπεζα είχε στα χέρια την εξασφάλιση πρώτης προσημείωσης που αντιστοιχούσαν σε ποσό τριπλάσιο του οφειλόμενου.

Όλα αυτά όταν την ίδια ώρα η τράπεζα έδινε χωρίς εγγυήσεις εκατομμύρια σε ελληνικές δραχμές και σε ευρώ αργότερα, χωρίς εγγυήσεις, καταπατώντας βασικά άρθρα του καταστατικού.

Το ακίνητο στον Πύργο

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τα έργα και τις ημέρες όσων είχαν το μαχαίρι και το πεπόνι στην Αχαϊκή δεν έχουν πλέον τελειωμό. Αποκορύφωμα των πράξεων που είχαν ως αποτέλεσμα την να ζημιωθεί η τράπεζα και να έρθει το μοιραίο, είναι η περίπτωση με ακίνητο ιδιοκτησίας μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πύργο, από το οποίο νοίκιασε για να στεγάσει το υποκατάστημα της και του έδωσε προκαταβολικά ένα αστρονομικό ποσό που αφορούσε δεκάδες ενοίκια!

Το πράγμα μύριζε από το 2000

To patrastimes.gr αποκαλύπτει σήμερα πως η πορεία της τράπεζας και πόσα παιζόντουσαν σε επίπεδο εκατομμυρίων είχαν αρχίσει να φαίνονται ακόμα και πριν από δώδεκα χρόνια όταν για για σειρά περίεργων αποφάσεων και πράξεων επιλήφθηκε η δικαιοσύνη αλλά η υπόθεση δεν έφτασε μέχρι το τέρμα.

Τότε ο εισαγγελέας είχε παρέμβει αυτεπαγγέλτως και είχε απαγγείλει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος προς όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για χορήγηση δανείων σε πελάτες της τράπεζας αν και τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη της επιτροπής αξιολογήσεων γνώριζαν πως αυτές οι χορηγήσεις δεν καλύπτοντο επαρκώς με εξασφαλίσεις ουσίας.

Με λίγα λόγια το πάρτι με τα αποκαλούμενα θαλασσοδάνεια είχε σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε αρχίσει από τα πρώτα βήματα της τράπεζας (η υπόθεση μπήκε στο αρχείο)!
patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ