2013-03-11 00:26:03
Φωτογραφία για Κεράσια από την ... Αγία Βαρβάρα!
Σε πρώτη φάση, έχει πραγματοποιηθεί η κατάλληλη προετοιμασία των αγροτεμαχίων πριν την εγκατάσταση της φυτείας.

Τα πρώτα βήματα για τη σύσταση ομάδας παραγωγών και δη ομάδας κερασοπαραγωγών, στην Δημοτική Ενότητα Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας είναι πλέον γεγονός, αφού το ενδιαφέρον των καλλιεργητών αποδείχτηκε ιδιαίτερα θερμό, επιταχύνοντας έτσι τις όποιες διαδικασίες.

Η καθοδήγηση των παραγωγών πραγματοποιείται από το γεωπόνο του Δήμου Γόρτυνας, Νεκτάριο Πομποδάκη, ο οποίος έχοντας τη συνεχή στήριξη της δημοτικής αρχής και ειδικά του αντιδημάρχου και υπεύθυνου του αγροτικού τομέα, Αντώνη Πρινιανάκη αλλά και του αντιδημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Μανώλη Δρετάκη, επιχειρεί να συντονίσει με τον καλύτερο τρόπο τους καλλιεργητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Σε πρώτη φάση έχει πραγματοποιηθεί η κατάλληλη προετοιμασία των αγροτεμαχίων πριν την εγκατάσταση της φυτείας. Έπειτα θα γίνει εδαφολογική ανάλυση και συλλογή δειγμάτων και τέλος θα ακολουθήσει η καλλιέργεια των αγροκτημάτων, σύμφωνα με συγκεκριμένο τρόπο που θα υποδειχθεί. Όσο για τα αγροτεμάχια στα οποία δεν έχουν φυτευτεί ακόμη κερασιές, αυτό αναμένεται να γίνει το αργότερο μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο.


Να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια συνάντηση με θέμα το κλάδεμα των κερασιών. Τα μέλη της ομάδας παραγωγών ενημερώθηκαν από ειδικούς για τον τρόπο κλαδέματος της κερασιάς και παράλληλα κατέθεσαν τα ερωτήματα και τις απορίες τους για την μεθοδολογία που χρησιμοποιείται στην συγκεκριμένη εργασία.

Όπως έγινε γνωστό από τον αντιδήμαρχο, Αντώνη Πρινιανάκη, ο Δήμος Γόρτυνας θα παρακολουθεί στενά τα παρθενικά βήματα της πρώτης ομάδας παραγωγών κερασιών, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντονισμένα και να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Άλλωστε όπως τονίζουν τα μέλη της δημοτικής αρχής, μια θετική πορεία της εν λόγο ομάδας παραγωγών, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την σύσταση κι άλλων παρεμφερών ομάδων στην επικράτεια του Δήμου Γόρτυνας, για την συστηματική παραγωγή και προώθηση εναλλακτικών μορφών καλλιέργειας.

Αξίζει να τονιστεί ότι η όλη προσπάθεια, είναι ουσιαστικά προϊόν της εκστρατείας που ξεκίνησε πριν λίγο διάστημα ο Δήμος Γόρτυνας, πραγματοποιώντας ένα πρόγραμμα συνεχών ενημερώσεων και επιμορφώσεων των παραγωγών για τις εναλλακτικές καλλιέργειες, μεταξύ των οποίων ήταν κι η επανασύσταση των παλαιών κερασώνων της περιοχής της Αγίας Βαρβάρας.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ