2012-03-31 00:50:04
Φωτογραφία για Οι ηγέτες έχουν όραμα. Οι μικροπολιτικοί έχουν... φόβο
Ο Αντώνης Σαμαράς εγκαινίασε χθες το νέο, προεκλογικής λογικής και μικροκομματικής αντίληψης φοβικό στίγμα της εκστρατείας του ενόψει των εκλογών.

"Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε" και ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης στο διαγραμματειακό του κόμματός του

όπως διαβάζουμε στην iefimerida:

«Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας πως «η λαθρομετάστευση είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε. Επίσης, θα καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε μαγνήτη παράνομων μεταναστών. Θα μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας, σε παλιά στρατόπεδα έως ότου να επαναπατριστούν».

Εδώ και δύο ημέρες ο Μ.Χρυσοχοΐδης έχει εξαπολύσει αλλεπάλληλες επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας για να "καθαρίσει" την πόλη από τους μετανάστες. Με νέα όρεξη και νέα ορμή μετά την πρόωρη προσγείωση των ονείρων του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και με την απαραίτητη αυτοκριτική του στυλ "είμαστε όλοι υπόλογοι για την υγειονομική βόμβα από την συσσώρευση τόσων ανθρώπων" προέβλεψε ότι σε 2-3 μήνες θα έχουν γυρίσει στους τόπους τους.


Ο κ.Καρατζαφέρης που χρόνια παλεύει πάνω στην ιδέα της πάταξης της λαθρομετανάστευσης δεν μπορούσε να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για προεκλογικού τύπου πυροτεχνήματα συμπληρώνοντας με νόημα "Εάν αύριο έχω κάποια θέση κλειδί, θα τους διώξω":

«Απαλλαγή της χώρας από το βάρος των λαθρομεταναστών. Όσο και να παίζουν, την επόμενη μέρα των εκλογών, ο νέος συσχετισμός δυνάμεων θα επιβάλλει την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από όλη την Ελλάδα» .

Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται. Οι μετανάστες είναι ο νέος εχθρός της νέας ελληνικής κοινωνίας στην εποχή της κρίσης.

Διαχρονικά, σε όλες τις περιόδους της ελληνικής δημοκρατίας από τον εμφύλιο και μετά, το ελληνικό πολιτικό σύστημα κάθε φορά που έτριζε η καρέκλα της εξουσίας του από την περιφρόνηση της κονωνίας, έβγαζε από τις τσέπες του αντιλαϊκού παλτού του, κι από έναν εχθρό. Ετσι «ανακαλύφθηκαν» πλείστοι εχθροί. Εσωτερικοί και εξωτερικοί. Μέχρι το 1967 ο βασικός φόβος πάνω στον οποίο δομήθηκε το ελληνικό κράτος ήταν ο κομμουνισμός. Από το 1974 και μετά, όπου είχε νομιμοποιηθεί το ΚΚΕ, αναδείχθηκε ο φόβος για τον τουρκικό κίνδυνο.

Με σταθερό παράγοντα φόβου τους Τούρκους (από την κρίση του ΄87 έως και τα Ίμια) οι κυβερνώντες ανέδειξαν κατά καιρούς, άλλους δύο πρωτεύοντες φόβους,τους κουκουλοφόρους και τους Σκοπιανούς.

Το βασικό θέμα των ελλήνων κυβερνώντων όμως είναι, ότι ποτέ δεν έλυσαν κάποιο φόβο. Το μόνο που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια ήταν να τον καλλιεργούν για να τον κρατούν ζωντανό. Δεν πέρασε δε από το μυαλό τους ποτέ ότι μπορεί να δομηθεί κοινωνία χωρίς φόβο.

Η κοινωνία όμως, μπορεί και πρέπει να δομείται πάνω σε ένα όραμα. Η κοινωνία πάει μπροστά όταν έχει στόχο. Η κοινωνία δεν μπορεί να πάει μπροστά όταν έχει φόβο. Ο φόβος ακινητοποιεί. Η έμπνευση έχει ορμή και κίνηση εμπρός. Οι ηγέτες έχουν όραμα. Οι μικροπολιτικοί έχουν φόβους.

Οι ηγέτες καλούν τις κοινωνίες να ξεπεράσουν τους φόβους τους. Οι μικροπολιτικοί φοβίζουν τις κοινωνίες. Οι ηγετικές μορφές βλέπουν μακρυά. Οι μικροπολιτικοί βλέπουν μόνο μέχρι την κάλπη.

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε όραμα, ένωσε δυνάμεις, έδωσε έμπνευση και πέτυχε να δημιουργήσει μία κοινωνία αρμονικής συμβίωσης, κάνοντας τόσο τους αφροαμερικάνους όσο και την αμερικανική καθεστηκυία τάξη να ξεπεράσουν τους φόβους τους.

Η Ελλάδα διανύει την τέταρτη χρονιά βαθιάς ύφεσης.Βρίσκεται δηλαδή στην καρδιά της κρίσης.

Μίας κρίσης που δεν έχει ακόμη συζητηθεί σε βάθος. Δεν έχει γίνει η απαραίτητη κριτική και αυτοκριτική. Και οι πολιτικοί μας, επειδή δεν επιθυμούν να χτυπήσουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση και επειδή δεν έχουν όραμα για την επόμενη ημέρα, επιχειρούν να "χτίσουν" το μέλλον της Ελλάδας με τα συντρίμια του χθες. Δεν θέλουν να καθαρίσουν το οικόπεδο και να χτίσουν με νέα υλικά και νέα συνεργεία.Θέλουν με τους ίδιους εργοδηγούς και τους ίδιους εργάτες που έχτισαν την Βαβελ-λάδα στην άμμο της μεταπολίτευσης , να χτίσουν στην ίδια άμμο, από την ίδια άμμο, με τα ίδια συνεργεία τη "μετά-Ελλάδα". Αυτό απλά δεν γίνεται. Και το ξέρουν.

Επειδή όμως τους λείπει το σθένος για το ΝΕΟ, επειδή δεν έχουν το σθένος να προσπαθήσουν

στρέφουν τα φώτα στους μετανάστες. Μας λένε λοιπόν : "οι μετανάστες είναι οι εχθροί και εμείς θα σας προστατεύσουμε από αυτούς".

Την κρίση όμως δεν την δημιούργησαν οι μετανάστες , τη δημιούργησαν οι πολιτικοί και οι στρατιές των κομματικών... ακτιβιστών τους.

5dnews.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όταν σκοτώνεις
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όταν σκοτώνεις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ