2012-03-31 06:58:23
Φωτογραφία για Έλεος, κι άλλο ατύχημα στα Βριλλήσια
Ένα ακόμα σφοδρό ατύχημα έγινε προχθές στη διασταύρωση Ταϋγέτου-Αργυροκάστρου στα Βριλήσσια, κατά το οποίο τραυματίστηκε... ελαφρά μια οδηγός και απειλήθηκαν άμεσα αρκετοί περαστικοί πολίτες. Από τότε που ο δήμαρχος Βριλησσίων, Κ. Ιωαννίδης, αντιδρόμησε με εικονική μελέτη την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, που βρίσκεται κοντά στη Λεωφόρο Πεντέλης, χιλιάδες αυτοκίνητα κάνουν ανόητους κύκλους στην ενδοχώρα των Βριλησσίων και οδηγούνται στην οδό

Ταϋγέτου, η οποία περνάει μπροστά από τέσσερα σχολεία. Ενώ άλλοι δήμαρχοι πεζοδρομούν τους δρόμους μπροστά από σχολεία, ο δήμαρχος Βριλησσίων στέλνει χιλιάδες αυτοκίνητα επάνω στους μαθητές. Βαρεθήκαμε να διαμαρτυρόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο, όπου ο δήμαρχος μας περιφρονεί όταν του διατυπώνουμε την αγωνία μας. Είναι αγενής και κοιτάζει με ψυχρό και ειρωνικό ύφος το ταβάνι όση ώρα του μιλάμε. Σαν να μην έχει απέναντί του δημότες, αλλά σκουπίδια. Αγανακτήσαμε και με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, που στέκουν επί ώρες αμίλητοι στα δημοτικά συμβούλια σαν άβουλα όντα. Είναι ηθικοί αυτουργοί των συνεχών ατυχημάτων και σε περίπτωση θυμάτων θα φέρουν ποινικές ευθύνες και θα αντιμετωπίσουν την οργή μας.


Παρακαλούμε θερμά τους υπευθύνους των υπουργείων παιδείας και προστασίας του πολίτη να λάβουν άμεσα μέτρα προστασίας των μαθητών των σχολείων της οδού Ταϋγέτου, που κινδυνεύουν από τα χιλιάδες αυτοκίνητα. Παρακαλούμε, επίσης, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο στηρίζει τον δήμαρχο Βριλησσίων, να του συστήσει να πάψει επιτέλους να εκθέτει παιδιά σε κινδύνους.

Στους φωστήρες της αξιολύπητης τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου λέμε ότι με τον ρυθμό που γίνονται τα ατυχήματα ανάμεσα σε διερχόμενους μαθητές, σύντομα θα καθίσουν στο σκαμνί. Από τις ενόργανες μετρήσεις, που οι ίδιοι έκαναν, προέκυψε ότι στο επικίνδυνο σταυροδρόμι, το οποίο απέχει 30 μέτρα από τον τοίχο των σχολείων, συρρέουν καθημερινά μέχρι 4.500 αυτοκίνητα. Γιατί αραχνιάζουν αυτά τα τραγικά νούμερα στο συρτάρι τους; Απ’ ότι φαίνεται, αυτοί που τελικά θα τα λάβουν υπόψη τους θα είναι οι δικαστές που θα τους στείλουν στη φυλακή.

Η μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας για την αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως μοιάζει με τηλεγράφημα. Ούτε μετρήσεις κυκλοφορίας περιέχει, ούτε κανένα άλλο αντικειμενικό δεδομένο. Μια κακογραμμένη έκθεση ιδεών μισής σελίδας και τίποτα παραπάνω. Με αυτό το κομμάτι χαρτί προκάλεσαν κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο και έβαλαν σε άμεσο κίνδυνο παιδιά. Όταν διαμαρτυρηθήκαμε στον δήμαρχο για την εικονική μελέτη, αυτός μας απάντησε: «Έτσι κάνουμε εμείς τις μελέτες στα Βριλήσσια». Αυτό λέμε και εμείς. Ότι κατάντησε τριτοκοσμική πόλη τα Βριλήσσια και καμαρώνει κι από πάνω.

Την επιστολή υπογράφουν οι παρακάτω ενήλικες κάτοικοι της οδού Αργυροκάστρου:

Γιώργος Ζαφειρόπουλος, Ειρήνη Αποστολάκου, Κώστας Τσούβαλης, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Brell Kerstin, Χρήστος Χατζηχρήστος, Βαρβάρα Δελαπόρτα, Γεωργακόπουλος Δημήτρης, Αθηνά Χουσιάδα, Γιώργος Χουσιάδας, Αργυρώ Χουσιάδα, Βασιλική Χουσιάδα, Λητώ Χουσιάδα, Γιώργος Τσαλίκης, Σωτήρης Ποταμίτης, Αγγελική Ποταμίτη, Κώστας Ποτεμίτης, Βασίλης Ζαφειρόπουλος, Σταμάτης Ζαφειρόπουλος, Στέφανος Ζαφειρόπουλος, Αναστασία Κουμούλα, Γιάννης Καμάρας, Κλεονίκη Καμάρα, Αλέξανδρος Καμάρας, Σταύρος Καμάρας, Βασίλης Καλομπάτσος, Κωνσταντίνα Αγγέλη, Γιάννης Καλομπάτσος, Ηρώ Καλομπάτσου, Παύλος Καλομπάτσος, Αργυρώ Καλομπάτσου, Χρύσα Κυριάνο, Δημήτρης Φυζακτάκης

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Ομάδα κατοίκων οδού Αργυροκάστρου Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ