2013-03-20 11:00:20
Φωτογραφία για Ακόμη κι αν αλλάξει το κούρεμα, η ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ έμεινε...
του Στρατή Μαζίδη

Plan B επεξεργάζεται η κυπριακή κυβέρνηση, 3%, 6.75%, 9.9%, 12.5%, πάνω από € 100.000,00, κάτω από € 100.000,00, να εξαιρεθούν μέχρι τις € 20.000,00, στο αεροπλάνο ρώσοι γορίλες για την Κύπρο, τηλεφωνεί ο Αναστασιάδης στη Μέρκελ, “η Κύπρος το αποφάσισε” ισχυρίζεται ο Σόιμπλε, δείχνει τα ποντίκια του ο Πούτιν κτλ.

Η προχειρότητα με την οποία διαχειρίζονται οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι τα ζητήματα της Ε.Ε. οφείλει πραγματικά να προβληματίσει. Αυτό που οι ίδιοι επέβαλλαν γιατί ήθελαν να βάλουν χέρι στο ρωσικό χρήμα και να τελειώσουν την Κύπρο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο, έρχονται τώρα να το μαζέψουν φοβούμενοι το ντόμιμο της επίθεσης των καταθετών με το ενδεχόμενο να στραγγίξουν τις τράπεζες.

Ηλίθιοι; Υποκριτές; Επικίνδυνοι; Απατεώνες; Δόγμα του Σοκ; Κάτι άλλο; Όλα αυτά μαζί;

Ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι παίκτες ανακατεύουν διαρκώς την τράπουλα μπας και τους βγει κανένα φύλλο. Και αυτό τελικά είναι το κακό. Αντιμετωπίζεται το θέμα στην τύχη.


Τραγική φιγούρα ο Νίκος Αναν-στασιάδης. Τη μια υπόσχεται προεκλογικά ότι δεν υπογράφει μνημόνιο που προβλέπει κούρεμα κι αρπάζει τις ψήφους. Την άλλη απευθύνει διάγγελμα για το κούρεμα. Την παράλληλη τηλεφωνεί στην προϊσταμένη του στο Βερολίνο και της ανακοινώνει με τρεμάμενη φωνή ότι δεν περνά το μέτρο. Ούτε ο φούρνος του Χότζα να ήταν.

Τα σενάρια, είτε οικονομικά, είτε συνωμοσίας, είτε οτιδήποτε είχαν έχουν και θα έχουν την τιμητική τους αυτό το διάστημα.

Η ουσία όμως είναι μια και την επισημαίνουν παγκόσμιας εμβέλειας μέσα όπως χθεσινές εκπομπές του CNN ή η σημερινή έκδοση της Guardian που παρέθεσε η σελίδα σε ελληνική απόδοση.

Για 5,8 δις ευρώ τέθηκε σε ρισκό αυτό που αποκαλούμε τραπεζική πίστη. Και χάθηκε. Αν όχι οριστικά, για πολλά πολλά χρόνια. Και κανείς δεν υπολόγισε τα πιθανά ντόμιμο σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία.

Η τραπεζική ασφάλεια. Το “έχω τα λεφτά μου στην τράπεζα και κοιμάμαι ήσυχος” είχε μπει ήδη σε μια διαδικασία δύσπνοιας αλλά πλέον πέθανε οριστικά.

Το γυαλί ράγισε. Όσα πιθανά κουρέματα και να μας δείξουν, έστω κι αν τελικά περιοριστούν σε ένα μικρό παρσιματάκι ή κάνει την εμφάνισή του κανένας απο μηχανής θεός, η ψυχρολουσία έμεινε.
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ