2013-03-26 02:11:03
Φωτογραφία για Παντοκράτορας : Πτώσεις δέντρων -Κινδυνεύουν μαθητές από την αδιαφορία του Δήμου [video]
Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας 25 Μαρτίου και ενώ την Πρέβεζα σάρωναν θυελλώδεις άνεμοι 9-10 μποφώρ, μεγάλο κλωνάρι από ευκάλυπτο έσπασε και έκλεισε την οδό Προποντίδος στον Παντοκράτορα.

Τη στιγμή της πτώσης διέρχοταν μοτοσυκλέτα με δύο επιβαίνοντες και χάρις στην ψύχραιμη αντίδραση του οδηγού δε θρηνήσαμε θύματα .

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που σε χρόνο ρεκόρ έκοψε και απομάκρυνε το εμπόδιο.

Στο συγκεκριμένο σημείο λειτουργούν νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο ,περιτριγυρισμένα από γιγαντιαία και επισφαλή δέντρα και δεν είναι η μόνη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό!

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς γονείς, κηδεμόνες, νηπιαγωγοί και δάσκαλοι έχουν απευθυνθεί προφορικά και γραπτά στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, τονίζοντας τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από την πτώση των δέντρων στα προαύλια και στις στέγες των σχολείων.


Ο Δήμος μέχρι και σήμερα δεν μπόρεσε ή καλύτερα δεν ενδιαφέρθηκε να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα της περιοχής προκαλώντας την δικαιολογημένη αγανάκτηση των αιτούντων.

Η μία και μοναδική επίσκεψη δημοτικών υπαλλήλων στο σημείο έγινε τον περασμένο Οκτώβρη και παρόλο που η ΔΕΗ έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα για να διευκολύνει το κλάδεμα των δέντρων και την απομάκρυνση των επικίνδυνων κλωναριών, δεν εκτελέστηκε καμία εργασία με το επιχείρημα της έλλειψης εξοπλισμού και εργαλείων!;

Αν ο Δήμος δε διαθέτει ανυψωτικό μηχάνημα –πράγμα απίθανο- ή αν θεωρεί πως μπαίνουν σε κίνδυνο οι εργάτες του, ας απευθυνθεί σε ένα ιδιωτικό, εξειδικευμένο συνεργείο και με ελάχιστο κόστος να βάλει- όπως οφείλει- τέλος στην αγωνία των πολιτών.

Περιμένουμε την άμεση αντίδραση του ίδιου του Δήμαρχου και του αρμοδίου Αντιδήμαρχου για να μη καταλήξει η αδιαφορία σε εγκληματική αμέλεια!

olapreveza.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ