2013-03-29 23:04:22
Φωτογραφία για ΞΥΠΝΗΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ... ΘΡΥΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73-78
Ο Ολυμπιακός βρήκε σθεναρή αντίσταση από τη Φενέρμπαχτσε, η οποία προηγήθηκε 5 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης με 8 πόντους (69-61), όμως με σερί 13-0 έκανε την ολική επαναφορά στο τέλος και πήρε την άκρως σημαντική νίκη με 78-73.

Οι ερυθρόλευκοι χωρίς να εντυπωσιάσουν με την απόδοσή τους κατάφεραν να κάμψουν δύσκολα την αντίσταση της Φενέρμπαχτσε για την 13η αγωνιστική του "Top-16" της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έμοιαζαν... υπνωτισμένοι, αλλά αντέδρασαν στο τέλος, φτάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα.

Ένας Ολυμπιακός γεμάτος «σκαμπανεβάσματα» εμφανίστηκε στην Τουρκία και πλέον απέναντι στην Χίμκι την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ, γίνονται όλα Οι ερυθρόλευκοι με τρίποντα από τον αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη και τον Έισι Λο, βελτιώνοντας παράλληλα την αμυντική τους λειτουργία ολοκλήρωσαν ένα σερί 13-0 και μπροστά στο σκορ με πέντε πόντους (69-74). Η Φενέρμπαχτσε στα δύο λεπτά που απέμεναν για το τέλος του ματς δεν κατάφερε να απειλήσει τους πρωταθλητές που πήραν την πολύτιμη νίκη.


Οι Τούρκοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό, ελέγχοντας στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης τα ριμπάουντ. Οι ερυθρόλευκοι, μάλιστα κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους επιθετικό ριμπάουντ στο παιχνίδι στο 28ο λεπτό με τον Κάιλ Χάινς, την στιγμή που η Φενέρμπαχτσε είχε 11...

Όσον αφορά τα καθαρά αγωνιστικά...

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, καθώς οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ που πήραν, δεν άφηναν τους ερυθρόλευκους να ξεφύγουν. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως, έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +6 (13-19), καθώς στα τελευταία δύο λεπτά έτρεξε ένα μικρό σερί 0-6.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει... σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και στιγμές που έδειχνε ότι δεν ήταν συγκεντρωμένος, γεγονός που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο η Φενέρ που παρόλο που βρέθηκε στο -8, όχι μόνο μάζεψε τη διαφορά αλλά πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 34-33, σκορ που διαμορφώθηκε με καλάθι του Ερμίς στην εκπνοή.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και της τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να δείχνει να μην έχει ενέργεια, συγκέντρωση και διάρκεια στο παιχνίδι του και την Φενέρ να προηγείται ακόμα και με 5 πόντους. Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης είχαν κάποια... ξεσπάσματα στην απόδοσή τους κι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +3 (53-56).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να προβληματίζει με την απόδοση του ως το 35' και το -8, αλλά κάπου εκεί... "ξύπνησε". Περπέρογλου και Πρίντεζης πήραν αρχικά την "σκυτάλη" από τους Παπανικολάου και Σπανούλη, στη συνέχεια ακολούθησε ο Χάινς και οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 69-74 τρέχοντας σερί 0-13. Ο ΜακΚάλεμπ έφερε τις ομάδες σε απόσταση ενός σουτ (71-74, 38'.44'') αλλά οι πρωταθλητές έμειναν ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη με 73-78.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 34-33, 53-56, 73-78.

Φενέρμπαχτσε (Ερντογάν): ΜακΚάλεμπ 12, Ονάν 12(2), Ερμίς 4, Σάτο 12, Τρίπκοβιτς, Πεκέρ 10, Σαβάς 8, Μπατίστ 3(1), Κάραμαν 6(1), Πρέλτζιτς 6.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 5, Λο 5(1), Άντιτς 9(3), Σπανούλης 14(2), Περπέρογλου 9(1), Σερμαντίνι 4, Σλούκας 2, Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 16(4).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξανά στους δρόμους ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξανά στους δρόμους ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ