2013-03-31 11:24:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Bαριά καμπάνα στους τρεις εκπροσώπους του Συλλόγου Yπερχρεωμένων
Βαριά «καμπάνα» επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών στους τρεις εκπροσώπους του Συλλόγου για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά, με έδρα την Πάτρα. Καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών με αναστολή ο καθένας με την κατηγορία ότι διαφημίζονταν σε έντυπα παραβιάζοντας απόφαση του Δικαστηρίου. Όλα άρχισαν από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, για παραβίαση απόφασης του Ειρηνοδικείου της πόλης.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο συνταξιούχοι (ο ένας μάλιστα απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ.) και ένας άνεργος, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, αναφέρει η εφημερίδα "Κόσμος". Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση διατακτικού απόφασης του Ειρηνοδικείου Πατρών μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος σε βάρος όλων των γραφείων που είχαν ανοίξει στην Πάτρα εδώ και 1,5 χρόνο και ασχολούνταν με υποθέσεις "υπερχρεωμένων νοικοκυριών", διαφημίζοντας ότι παρείχαν δικηγορικές υπηρεσίες ρύθμισης ή διαγραφής χρεών σε υπερχρεωμένους πολίτες.


«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών κινήθηκε νομικά, εκδόθηκε απόφαση του Ειρηνοδικείου Πατρών που διέταξε να κλείσουν τα γραφεία τους και να μην διαφημίζουν ότι παρέχουν δικηγορικές υπηρεσίες, και να μην αναρτούν διαφημιστικές πινακίδες με τέτοιο περιεχόμενο. Επειδή όμως συνεχιζόταν η ανάρτηση διαφήμισης τους, προχωρήσαμε στην υποβολή μήνυσης για παραβίαση του διατακτικού της απόφασης του Ειρηνοδικείου και με την τρίτη κατά σειρά μήνυση συνελήφθησαν κάποιοι εξ' αυτών και παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο», δηλώνει στον «Κόσμο» ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Νίκος Παπάκος.

Και προσέθεσε ότι: «Η πλειοψηφία των εν λόγω γραφείων, πλην της ΕΚΠΟΙΖΩ, (η οποία ήταν και ο συνδράμων φορέας εκ του Νόμου στον εξωδικαστικό συμβιβασμό των πολιτών), αποτελείτο από ανθρώπους που δεν είχαν καμία γνώση του αντικειμένου, ουσιαστικά εκμεταλλεύονταν τους πολίτες, παίρνοντάς τους χρήματα – μάλιστα μεγάλα ποσά- ασκώντας αιτήσεις οι ίδιοι, χωρίς καν την παρουσία ή σύμπραξη δικηγόρου, στο Ειρηνοδικείο Πατρών».

Πλήρωσαν πολλαπλάσια, αλλά… δουλειά δεν έκαναν!

Ο Δικηγορικός Σύλλογος αντέδρασε διότι όπως εξήγησε ο κ. Παπάκος ο κλάδος πλήττεται βάναυσα καθώς γίνεται αντιποίηση δικηγορικού λειτουργήματος, ενώ παράλληλα πέφτουν θύματα οι πολίτες. «Έχω γίνει αποδέκτης προφορικών καταγγελιών από πολίτες, ότι κατέθεσαν χρηματικά ποσά 2.000, 3.000 ή και 5.000 ευρώ, όταν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό η αμοιβή κάθε δικηγόρου ανέρχεται στα… 80 ευρώ μέσω προγράμματος που έχει εκπονήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος με το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή».

Επίσης, ο κ. Παπάκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες τονίζοντας ότι από τα δικαστήρια της Πάτρας έχουν ήδη απορριφθεί υποθέσεις επειδή τα δικόγραφα ήταν αόριστα. Κι αυτό, διότι «δεν είχε γίνει η προδικασία που απαιτείται από το νόμο, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ζήτημα χρήζει ιδιαίτερης νομικής απασχόλησης και επειδή είναι καινούργιος θεσμός έχει πολλά νομικά ζητήματα», κατέληξε ο κ. Παπάκος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδίκαση της μήνυσης το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, παρέστη σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, το οποίο δίνει αγώνα αφενός για την προάσπιση του επαγγέλματος της δικηγορίας και αφετέρου για την προστασία των πολιτών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ