2013-04-02 09:03:04
Φωτογραφία για Τηλεφωνικά κέντρα τραπεζών και εισπρακτικών εταιριών
γράφει ο Begar

Πολλοί από εμάς έχουν την παρακάτω απορία Μας καλεί ένας αριθμός, και από τη συζήτηση καταλαβαίνουμε ότι ανήκει σε εισπρακτική εταιρία, ανεξάρτητα αν ο συνομιλητής προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι τραπεζικός υπάλληλος. Στη συνέχεια, καλούμε εμείς πίσω τον αριθμό και ακούμε ηχογραφημένο μήνυμα, ότι συνδεθήκαμε με την τάδε τράπεζα. Εκεί είναι που μπερδευόμαστε.

Για να ξεμπερδευτείτε... διαβάστε:

Το Voice over IP ή VoIP ή τηλεφωνία μέσω διαδικτύου ή σωστότερα ΦεΔΠ δηλαδή «Φωνή επί διαδικτυακού πρωτοκόλλου», χαρακτηρίζει μια ομάδα πρωτοκόλλων-τεχνολογιών (H.323, SIP), η οποία προσφέρει φωνητική συνομιλία σε πραγματικό χρόνο με σχετικά καλή ποιότητα πλέον και στην ουσία χωρίς κόστος.

Με απλά λόγια, δυό πρόσωπα μπορούν να συνομιλήσουν με μεταφορά φωνής μέσω διαδικτύου, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τις κλασικές τηλεφωνικές γραμμές.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω δύο υπολογιστών, συνδεδεμένων στο διαδίκτυο ή μέσω ειδικών τηλεφωνικών συσκευών, που επίσης συνδέονται στο διαδίκτυο.


Επίσης, μπορεί κάποιος, με χρήση της τεχνολογίας VOIP να τηλεφωνήσει σε κάποιο σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, αλλά με κάποια χρέωση, που καθορίζεται από την εταιρία VOIP, στην οποία είναι πελάτης.

Επίσης, μπορεί κάποιος να αποκτήσει έναν τηλεφωνικό αριθμό VOIP, στον οποίο να δέχεται κλήσεις από σταθερά και κινητά τηλέφωνα.

Εδώ είναι το σημείο προσοχής, που ενδιαφέρει εμάς.

Εφόσον η τηλεφωνία VOIPγίνεται μέσω internet, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε γεωγραφικούς περιορισμούς, που σχετίζονται με τον αριθμό μας.

Με απλά λόγια, μπορώ να έχω κατοχυρώσει έναν αριθμό της μορφής 211ΧΧΧΧΧΧΧ, δηλαδή περιοχής Αθηνών, αλλά εγώ να βρίσκομαι στην Αυστραλία ή στην Ιαπωνία ή στην Καλαμάτα και να δέχομαι μια χαρά τις κλήσεις μου σε αυτό τον αριθμό, αλλά κυρίως να πραγματοποιώ κλήσεις προς ελληνικούς αριθμούς, με κόστος αστικού τηλεφωνήματος, αλλά ο καλούμενος θα νομίζει ότι εγώ τον καλώ από Αθήνα, αφού η αναγνώριση κλήσης θα του δείχνει τον αριθμό μου, που είναι 211ΧΧΧΧΧΧΧ.

Επισημαίνω επίσης, ότι το κόστος κατοχύρωσης τέτοιου αριθμού ξεκινά από 1 ευρώ το μήνα, δηλ. είναι γελοίο για εισπρακτικές εταιρίες, που υποτίθεται ότι βγάζουν χοντρά λεφτά.

Γι” αυτό και βλέπουμε τις εισπρακτικές εταιρίες να διαθέτουν ολόκληρες αριθμοσειρές, δηλ 100 και 200 και 300 αριθμούς τηλεφώνου.

Όταν μας καλεί η εισπρακτική, εμείς στην αναγνώριση κλήσης βλέπουμε ένα 2111ΧΧΧΧΧΧ και νομίζουμε ότι η κλήση γίνεται από Αθήνα, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να γίνεται από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη διαθέτει σύνδεση Internet.

Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι με το κατάλληλο λογισμικό, το οποίο οι εταιρίες VOIP διαθέτουν δωρεάν στους πελάτες τους, μπορούμε να αντιστοιχίσουμε στους αριθμούς μας, έναν αυτόματο τηλεφωνητή – δρομολογητή, ο οποίος, όταν καλούμε τους αριθμούς αυτούς, να παίζει ένα μήνυμα, όπως το παρακάτω:

«Συνδεθήκατε με την εταιρία ο Φούφοτος.

Για να μιλήσετε με τον Μήτσο, πιέστε 1.

Για να μιλήσετε με τη Μαρίκα, πιέστε 2.

Για να μιλήσετε με τον Ανέστη, πιέστε 3.»

κλπ

Εννοείται, ότι το ποιος θα απαντήσει, αν επιλέξουμε 1 ή 2 ή 3, το έχουμε καθορίσει εμείς, μέσω του λογισμικού. Μπορεί να είναι και το ίδιο άτομο.

Το ωραιότερο, σας το άφησα για το τέλος. Για να αποκτήσω όλες αυτές τις υπέροχες δυνατότητες, εκτός από το πολύ χαμηλό κόστος, δεν απαιτείται ταυτοποίηση.

Ναι καλά διαβάσατε. Μπορώ να στήσω μια ολόκληρη εικονική εταιρία, με πλήρες τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο όταν το καλείται, να σας δίνει π.χ. 9 επιλογές (πωλήσεις, service, παράπονα, λογιστήριο κλπ), οι οποίες όλες να σας οδηγούν στο ίδιο, ένα και μοναδικό τηλέφωνο, που θα απαντώ εγώ, να μου στοιχίζει 1-2 ψωροευρώπουλα το μήνα, να βρίσκεται σε ένα απλό laptop, οπουδήποτε στον κόσμο και, το κυριότερο, τα πραγματικά μου στοιχεία να είναι άγνωστα.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα τηλεφωνήσετε στην εισπρακτική «Νταβατζής ΑΕ», αλλά ο αυτόματος τηλεφωνητής θα σας πληροφορήσει ότι συνδεθήκατε με την «Τοκογλύφος Bank», δεν θα έχετε πια απορίες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ