2013-04-06 09:58:02
Φωτογραφία για Έχει... Πατέρα η ΕΛ.ΑΣ.
Ένας άτυπος αλλά βασικός κανόνας της επιχειρηματικότητας λέει ότι οι επιχειρηματίες οφείλουν να επιστρέφουν... στην κοινωνία μέρος της ωφέλειας που αποκομίζουν από το κοινωνικό σύνολο. Αυτόν τον κανόνα όχι μόνο δεν τον ξέχασε ποτέ αλλά τον τηρεί απαρέγκλιτα –και συνήθως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας– ο Νίκος Πατέρας.

Χθες Παρασκευή ήταν η στιγμή της αναγνώρισης για τον πρόεδρο του κοινωφελούς Ιδρύματος «Νικόλαος Δ. Πατέρας», καθώς η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας επιβράβευσε τον Έλληνα εφοπλιστή –και πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού– για την πολύτιμη και διαχρονική προσφορά του Ιδρύματος στην ΕΛ.ΑΣ.

Στην ειδική τελετή που οργανώθηκε για την περίσταση και έλαβε χώρα στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Ν. Πατέρα για την έμπρακτη συμπαράστασή του στο έργο των γυναικών και των αντρών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει αντίκρισμα όχι μόνο στο Σώμα αλλά και ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία.


«Τιμάτε την παράδοση των Ελλήνων δωρητών»

«Η Ελληνική Αστυνομία κι εγώ προσωπικά σάς είμαστε ευγνώμονες», είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, και συνέχισε:

«Σας είμαστε ευγνώμονες διότι σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία και για το Σώμα και για το Υπουργείο, αλλά –κυρίως και πάνω απ' όλα– για την κοινωνία και την Πατρίδα, έχετε αντιληφθεί και έχετε αξιολογήσει τις τεράστιες υπηρεσίες που παρέχουν οι γυναίκες και οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έλληνα πολίτη (...). Θέλω να σας πω ότι τιμάτε τη μεγάλη παράδοση των Ελλήνων δωρητών και ότι πάντοτε, ιστορικά από το 1821 μέχρι σήμερα, οι Έλληνες υπήρξαν πλουσιότεροι της Ελλάδος. Και αν υπάρχουμε ως τόπος, αν υπάρχουμε ως κράτος, αυτό οφείλεται στη δυνατότητά μας, μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες των καιρών και της στιγμής ».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, αφού χαιρέτισε και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Νικόλαος Δ. Πατέρας», μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η γενναιόδωρη αυτή προσφορά σας στην Ελληνική Αστυνομία δεν εξαντλείται μόνο σε υλικά μέσα, που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχουμε ανάγκη για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής μας υποδομής και για την αντιμετώπιση των καθημερινών λειτουργικών αναγκών(...). Και βεβαίως, πρέπει να γνωρίζετε ότι η προσφορά σας αυτή δεν έχει αντίκρισμα μόνο στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία. Είναι πράξη προσφοράς προς την κοινωνία, προς τους Έλληνες πολίτες, στην ευρύτερη κλίμακα. Η λιτή αυτή εκδήλωση εδώ, όπου παριστάμεθα όλοι και έχουμε και την τιμή να είστε κι εσείς μαζί μας, δεν είναι προς ανταμοιβή ή ανταπόδοση του έργου και της προσφοράς σας, προς την Ελληνική Αστυνομία. Είναι ένας τρόπος εκδήλωσης ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης, για αυτό το οποίο διαχρονικά προσφέρετε στην Αστυνομία...».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση βράβευσης του Ν. Πατέρα τίμησαν με την παρουσία τους, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο υπαρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου. Επίσης, στην τελετή παραβρέθηκαν ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί και προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ν. Πατέρας: «Είστε όλοι ήρωες...»

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Πατέρας, αφού ευχαρίστησε από την πλευρά του, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είστε όλοι ήρωες για αυτά που προσφέρετε. Το Ίδρυμα αναγκάστηκε να προσπαθήσει να συνεισφέρει σε πράγματα, τα οποία δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα χρειαζόταν η Αστυνομία. Αυτό για το οποίο θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω εκ μέρους του Ιδρύματος, της οικογένειάς μου, είναι ότι είμαστε πάντοτε προσηλωμένοι στο να βοηθάμε και την Αστυνομία φυσικά, που παίρνει το 50% των χρημάτων του Ιδρύματος κάθε χρόνο, αλλά και άλλες κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη...».

Ωστόσο, ο Νίκος Πατέρας δεν είναι η πρώτη φορά που ενισχύει οικονομικά την ΕΛΑΣ, καθώς –πέρα από το να παρέχει το 50% των χρημάτων του Ιδρύματος στην Αστυνομία– έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες κατά το παρελθόν. Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2011 είχε δωρίσει χρηματικό ποσό το οποίο ανερχόταν στις 200.000 ευρώ, με αφορμή την καθυστέρηση που είχε παρατηρηθεί στην επισκευή του στόλου των μοτοσικλετών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

Επίσης, τον Αύγουστο του 2012 η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της στον Ν. Πατέρα, αλλά και στο Ίδρυμα, για την πρωτοβουλία να αναλάβουν τη δαπάνη για τον πλήρη εξοπλισμό (κράνη μοτοσικλέτας, αλεξίσφαιρα γιλέκα, μπότες, επιχειρησιακές στολές και εξαρτήσεις κ.λπ.) 40 αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Νικόλας Δ. Πατέρας» επεσήμαινε στην τότε ανακοίνωσή του ότι η δωρεά αυτή γίνεται στη μνήμη των δυο αστυνομικών Νικολάου Πιτερού και Αθανασίου Τριμπόνια, ενώ εξέφραζε στις οικογένειές τους και στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια των δυο ανδρών της Ομάδας ΔΙΑΣ.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
1ο Megara Kart Time Attack 2013
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
1ο Megara Kart Time Attack 2013
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ