2013-04-12 04:56:03
Φωτογραφία για Η Βασιλεία στον ουρανό
Στα ημιτελικά του Europa League βρίσκεται η Βασιλεία που μετά από 120 λεπτά αγώνα ήρθε 2-2 με την Τότεναμ και τελικά την απέκλεισε με 4-1 στα πέναλτι.

Με αυτήν της επιτυχία επί της Τότεναμ η Βασιλεία έγινε η πρώτη ελβετική ομάδα που φτάνει σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά την Γκρασχόπερς τη σεζόν 1977-78!

Το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» είχε βάλει την ομάδα του Αντρέ Βίλας – Μπόας με την πλάτη στον τοίχο. Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν με το γκολ του Ντέμπσεϊ στον επαναληπτικό της Ελβετίας, είδαν τη Βασιλεία να πραγματοποιεί ανατροπή, αλλά ο Κλιντ Ντέμπσεϊ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, στο τελευταίο δεκάλεπτο, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και οδήγησε την κόντρα στην παράταση.

Εκεί, στόχος της Τότεναμ ήταν να κρατηθεί ζωντανή μετά και την αποβολή του Βερτόνχεν στο 88’ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Η κατάρα που… ταλαιπωρεί τις αγγλικές ομάδες έκανε ξανά την εμφάνισή της και οι Ελβετοί, πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι, πανηγύρισαν την πρόκριση της ομάδας τους για πρώτη φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με το τελικό 4-1 της «ρωσικής ρουλέτας».
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ