2013-04-15 14:54:58
Φωτογραφία για Πάνω από 20 συλλήψεις στα επεισόδια σε Μαρούσι και Φάληρο
Σε 23 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και στο γήπεδο Γ.Καραϊσκάκης στο Φάληρο.

Ειδικότερα στο ΟΑΚΑ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας «κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Α.Ε.Κ. - Πανθρακικός, και λίγο πριν τη λήξη, ομάδες οπαδών εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας. Στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις του Σταδίου και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα και προσήχθησαν άλλα 39 για τα οποία εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν 14 άτομα - εκ των οποίων 6 ανήλικοι - στον εσωτερικό και περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, γιατί μετά την διακοπή του αγώνα επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα καθώς επίσης και μια γυναίκα γιατί διαπιστώθηκε πως κατείχε δυο καπνογόνα. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο Φάληρο πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός συνελήφθησαν 8 άτομα και προσήχθησαν άλλα τρία.

Ειδικότερα συνελήφθησαν τέσσερα άτομα τα οποία στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Επίσης συνελήφθησαν δυο άτομα γιατί στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, μια κροτίδα και 12 κυνηγετικά φυσίγγια. Ακόμη συνελήφθη ένα άτομο γιατί κατείχε δυο φωτοβολίδες και άλλο ένα γιατί κατείχε ένα πλαστό εισιτήριο διαρκείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Επιπλέον στο Μαρούσι τα επεισόδια επεκτάθηκαν προς τον παρακείμενο σταθμό του Ηλεκτρικού «Ειρήνη» με αποτέλεσμα να διακοπεί η κίνηση των συρμών από τη Νέα Ιωνία προς Κηφισιά και αντίστροφα.

Με ανακοίνωση της η «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.) σημειώνει πως «τα επεισόδια στο σταθμό που είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων σοβαρών ζημιών στην υποδομή του σταθμού και ενός συρμού, καθώς και την διακοπή των δρομολογίων για δύο και πλέον ώρες σε ένα μεγάλο τμήμα της γραμμής 1 του δικτύου μας, είναι ένα χρόνιο φαινόμενο το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η εταιρεία μετά «θα επανεξετάσει την πολιτική της κατά τη  διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων» και «αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να σταματά τη λειτουργία σταθμών που εξυπηρετούν αθλητικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αγώνων,  για τους οποίους θεωρείται- από την αστυνομία- πιθανό το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων. Προς το σκοπό αυτό θα υπάρχει συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία».

Βυθούλκας Διονύσης/tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ