2013-04-15 15:26:02
Φωτογραφία για Σπάνιο είδος νυχτερίδας σε σπήλαια της ορεινής Σταυρούπολης Ξάνθης!
Πραγματοποιήθηκε μελέτη για την ανάδειξη των επτά σπηλαίων της περιοχής. Προσπάθειες για την ανάδειξη του σπάνιου είδους νυχτερίδας με στόχο την τουριστική του εκμετάλλευση Μια σειρά από ενδιαφέρονται ευρήματα για τη φυσιογνωμία της ορεινής περιοχής της Σταυρούπολης στην Ξάνθη έφερε στο φως η σπηλαιολογική μελέτη που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Κρήτης και χρηματοδοτήθηκε πλήρως από το πρόγραμμα Θησέας (44.000 ευρώ).

Πρόκειται για μια έρευνα - μελέτη των σπηλαιολογικών συγκροτημάτων της περιοχής, η οποία πριν από χρόνια και ολοκληρώθηκε πλέον και παραδόθηκε στον δήμο Ξάνθης. Από την έρευνα προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τα επτά συνολικά σπήλαια που συναντά κανείς στην ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης, ενώ σε ένα εξ αυτών εντοπίστηκε ένα σπάνιο είδος νυχτερίδας.

Όπως εξηγεί στο ThrakiToday.com ο κος Κυριάκος Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης, η μελέτη αυτή έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα για την ανάδειξη της Οροσειράς της Ροδόπης με στόχο να αξιοποιηθεί τουριστικά το σπήλαιο για την προσέλκυση επισκεπτών.


«Στο ένα σπήλαιο υπάρχει ένα σπάνιο είδος νυχτερίδας. Είχε γίνει μια μελέτη για την ανάδειξη αυτού του σπάνιου είδους και όταν πήραμε στα χέρια μας αυτή τη μελέτη κάναμε προσπάθειες για την ανάδειξη αυτού του σπηλαίου» εξηγεί ο κος Παπαδόπουλος. Το σπήλαιο με το σπάνιο είδος νυχτερίδας είναι εύκολα προσπελάσιμο και είναι κοντά στη Σταυρούπολη δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον επισκέπτεται την περιοχή να επισκέπτεται και το σπήλαιο.

Τη μελέτη συνοδεύει ένα λεύκωμα και οπτικοακουστικό υλικό το οποίο αποτυπώνει τα σπήλαια και τα χαρακτηριστικά αυτών.
ThrakiToday
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ