2013-04-16 08:27:02
Φωτογραφία για Aχαΐα: Ελεύθερη είσοδος την Πέμπτη στα αρχαιολογικά μουσεία Πάτρας και Αιγίου
Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών - INTERNATIONAL COUNCIL OF MONUMENTS AND SITES (ICOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στο θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο αυτού του Εορτασμού η είσοδος στα Αρχαιολογικά Μουσεία Πατρών και Αιγίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και ώρα 20.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών ομιλία με θέμα «Το έργο της αποκατάστασης του Παρθενώνα» από τον κ. Πέτρο Κουφόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο κ. Πέτρος Κουφόπουλος αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1986
. Έχει άδεια Αρχιτέκτονα Μηχανικού και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Συντήρηση στο Πανεπιστήμιο του York, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 1988. Εργάστηκε για 10 χρόνια στο Σχέδιο Αποκατάστασης του Παρθενώνα στην Ακρόπολη των Αθηνών. Διεξήγαγε πολλές μελέτες, επιτηρήσεις αποκατάστασης και προγράμματα συντήρησης στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Σινά. Έχει κερδίσει δύο βραβεία σε διαγωνισμούς Αρχιτεκτονικής και έχει τιμηθεί με δύο βραβεία Europa Nostra για τα εξαιρετικά έργα αποκατάστασης που υλοποιήθηκαν στο όρος Άθω.

Έγραψε βιβλία για την αρχιτεκτονική και την αποκατάσταση του οπισθόναου (δυτική στοά) του Παρθενώνα, για τα παραδοσιακά εργαστήρια μεταλλοτεχνίας του όρους Άθω με τον Σταύρο Μαμαλούκο, για το σχέδιο του Wadi el Deir στο Σινά με την Μ. Μυριανθέος, αρκετά άρθρα σε σχετικά περιοδικά, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει αρκετές παρουσιάσεις σε συνέδρια και σεμινάρια.

Εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής το 2009 στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και την Συντήρηση των Ιστορικών Κτηρίων και Μνημείων και διδάσκει τεχνολογία κατασκευών, σε θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα κατασκευών και τεχνικές συντήρησης και αποκατάστασης σε αστικά κτήρια. Είναι επίσης Διευθυντής Ερευνών σε τρία αρχιτεκτονικά ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ