2013-04-18 13:35:04
Φωτογραφία για Ακτινογράφησαν ... την εγκληματικότητα!
Αποφασιστικά μέτρα για την πάταξη του ανησυχητικού φαινομένου των διαρρήξεων σε σπίτια στην πόλη του Ηρακλείου σχεδιάζει η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό ήταν και το θέμα που κυριάρχησε στη μαραθώνια υπηρεσιακή σύσκεψη που έγινε, χθες, στα Χανιά υπό τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Μανόλη Παραβολιδάκη. Τις επόμενες ημέρες είναι πιθανόν να γίνουν και κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την εκπόνηση ενός ειδικού σχεδιασμού στον τομέα αυτό.

Δεν ήταν ωστόσο αυτό το μοναδικό θέμα συζήτησης. Οι ταξίαρχοι του νησιού, Μιχάλης Καραμαλάκης, Μανόλης Πετράκης, Φανούρης Μανιαδάκης και Αρτέμης Κουτσαφτάκης καθώς και ο βοηθός του υποστρατήγου, Γιώργος Σκανδαλάκης (ο κ. Μουρτζανός απουσιάζει με άδεια) μπήκαν μέρα στην αίθουσα συσκέψεων κι έφυγαν ... νύχτα!

Κάθε νομός και κάθε περιοχή ειδικότερα «ακτινογραφήθηκαν» όσον αφορά στην εγκληματικότητα που καταγράφεται με τους επικεφαλής να επισημαίνουν με κόκκινο τα «αδύναμα» σημεία τους και να υποβάλλουν παράλληλα προτάσεις για την αναπροσαρμογή των σχεδιασμών τους ώστε να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα, ενόψει μάλιστα της νέας τουριστικής περιόδου.


Σε πρώτο πλάνο παραμένει η ασφάλεια των πολιτών αλλά και των ξένων επισκεπτών

Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στην ασφαλή λειτουργία των τριών αεροδρομίων του νησιού, σε Ηράκλειο, Χανιά και Σητεία με την ενίσχυση τους σε προσωπικό, ενώ επίσης θα εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας και οι περιπολίες τις ημέρες που θα έχουμε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων σε Ηράκλειο και Χανιά. Τα μέτρα αυτά θα αφορούν τόσο στο κέντρο των πόλεων όπου συνήθως περιηγούνται οι τουρίστες όσο και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Ακόμα στο τραπέζι της σύσκεψης έγινε πολλή κουβέντα για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος της Χερσονήσου για προφανείς λόγους. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι θα σταλούν αστυνομικοί από άλλες υπηρεσίες αλλά και δόκιμοι. Επίσης υπάρχει βούληση να ενεργοποιηθεί η Τουριστική Αστυνομία για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ενθαρρυντικά είναι τα στατιστικά όσον αφορά στον απολογισμό των τροχαίων για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε κατά 43,75 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, ενώ μείωση της τάξεως του 12% είχαμε στους σοβαρά τραυματίες. Στο 21% μειώθηκε ο αριθμός των ελαφρά τραυματισμένων.

Αυτό είναι κάτι που ικανοποιεί την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ωστόσο στόχος είναι να μπορέσει να κρατήσει σε κάθοδο τα στατιστικά ενόψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου που η κίνηση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο επικεντρώθηκαν οι επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ήταν η προστασία των ανηλίκων σε ό,τι αφορά στην είσοδο τους σε μπαρ και στην κατανάλωση αλκοόλ. Προβλέπεται να επαναληφθούν οι εντατικοί έλεγχοι του παρλεθόντος με αστυνομικές εφόδους σε μπαρ και αυτόφωρες συλλήψεις για όσους βρεθούν να σερβίρουν αλκοόλ σε ανήλικους.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ