2013-04-23 14:52:56
Φωτογραφία για Οι Τούρκοι θέλουν το αέριο για να αλλάξουν στάση στο Κυπριακό
Η Τουρκία συνδέει τα όποια βήματα γίνουν από την πλευρά της στο Κυπριακό με την εμπλοκή της στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου της Κύπρου.Αυτό, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, προκύπτει ευθέως από τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός Ενέργεια και Φυσικών Πόρών, Τανέρ Γιλντίζ.

Άποψη, που δεν διατυπώνεται ασφαλώς για πρώτη φορά, αλλά φαίνεται ότι αποτελεί θέση πρώτης γραμμής για την Άγκυρα αυτή την περίοδο.

Είναι σαφές ότι η τουρκική κυβέρνηση, επενδύει στο θέμα του φυσικού αερίου και κινείται εντόνως σε μια προσπάθεια να βάλει χέρι στον φυσικό πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε μέσω των Τ/κ είτε και ευθέως.

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της Μεικτής Διϋπουργικής Ρωσο-τουρκικής Επιτροπής για Εμπορική και Οικονομική Συνεργασία, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα αυτό.

Η Άγκυρα, είπε ο Τούρκος αξιωματούχος στο ρωσικό πρακτορείο, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε βήματα ουσιαστικής προσέγγισης με την Κυπριακή Δημοκρατία, σε περίπτωση αμοιβαίας προθυμίας εκ μέρους της Λευκωσίας.

Δήλωσε δε πως "εάν γίνει ένα βήμα προς την πλευρά μας, θα κάνουμε αντίστοιχα βήματα και θα προχωρήσουμε σε ακόμα πιο στενή προσέγγιση.

Περισσότερα
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ