2013-04-24 14:06:03
Φωτογραφία για Τροπολογία δίνει τέλος στην ομηρία εκατοντάδων καθαριστριών των εφοριών της χώρας
από το Γραφείο Τύπου

Μετά από παρεμβάσεις του Λευτέρη Αυγενάκη και την άμεση ανταπόκριση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα Τροπολογία που διορθώνει το μεγάλο πρόβλημα και την ομηρία στην οποία είχαν περιέλθει εκατοντάδες καθαρίστριες των εφοριών της χώρας, κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων», από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα, μετά και από συνεχείς παρεμβάσεις του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Εδώ και χρόνια είναι σε ισχύ συμβάσεις καθαριότητας περίπου 350 καθαριστριών που εργάζονται στις εφορίες όλης της χώρας, με 4ωρη απασχόληση και οι συμβάσεις αυτές ανανεώνονται κάθε μήνα από το Υπουργείο Οικονομικών. Από 1/1/2013 το Υπουργείο δεν ανανέωσε ούτε αυτές τις συμβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω τροπολογία προβλέπει, για το προσωπικό καθαριότητας των κτιρίων των Δ.Ο.Υ. και των κτηματικών Υπηρεσιών, τη νομιμότητα των συμβάσεων που θα συναφθούν μέχρι και 31-12-2013. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι συγκεκριμένες καθαρίστριες έχουν περιέλθει σε ομηρία, αφού έχουν λήξει οι συμβάσεις τους και εδώ και τέσσερις μήνες και πλέον συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς να αμείβονται.


Αναλυτικά το κείμενο της τροπολογία προβλέπει: «Η διάταξη του άρθρου 167 του Ν.4099/2012 αναδιατυπώνεται ως εξής: «Οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί και θα συναφθούν μέχρι 31-12-2013 και αφορούν στην καθαριότητα των κτιρίων των Δ.Ο.Υ. και των Κτηματικών Υπηρεσιών, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 2, του Ν. 2314/1953 και του άρθρου 37 του ν.2072/1992, θεωρούνται νόμιμες και οι σχετικές δαπάνες για παρασχεθείσες υπηρεσίες μέχρι 31-12-2013 μπορούν να πληρωθούν μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ