2013-04-27 00:07:03
Φωτογραφία για Μ.Μπόλαρης: Διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών
από το Γραφείο Τύπου

Με Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, που κατέθεσε... στις 25 Απριλίου 2013, ο Βουλευτής Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης αναφέρεται σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχει ξεσπάσει διοικητική κρίση στην Ομοσπονδία ΣΕΓΑΣ με επίκεντρο της λειτουργίες της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, μετά από καταγγελίες που έγιναν όσον αφορά στην ψήφιση της σύμβασης από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ σχετικά με την οργάνωση του Κλασσικού Μαραθωνίου, λόγω του ύψους της αμοιβής που προέβλεπε για την εταιρεία που παίρνει τη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ζήτημα νομιμότητας της απευθείας ανάθεσης του έργου χωρίς διαγωνισμό, ειδικά όταν τα χρήματα είναι τόσα πολλά.

Με την ερώτησή του ο κ. Μάρκος Μπόλαρης καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να απαντήσει:


- Έχουν προβεί σε ελέγχους οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προκειμένου να διαπιστωθεί αν αιτιολογείται η με απευθείας ανάθεση σύναψη σύμβασης συνεργασίας με εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 55 του Ν.2725/1999 που αφορά στον κανονισμό προμηθειών των αθλητικών ομοσπονδιών;

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

ΘΕΜΑ: Διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών

Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι το μεγαλύτερο, μαζικότερο και σημαντικότερο ετήσιο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύεται και από στοιχεία τα οποία δείχνουν την αλματώδη άυξηση όσον αφορά στον αριθμό των συμμετεχόντων, από 4.200 το 2005 όταν ξεκίνησε ο αγώνας σε 23.000 το 2012. Σύμφωνα με το Σύνδεσμό Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) που είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού, τα οφέλη για τον αθλητισμό, τον τουρισμό αλλά και την ελληνική οικονομία είναι σημαντικά, καθώς τονίζεται ότι «το καθαρό πλεόνασμα κάθε χρόνο προσεγγίζει ή και ξεπερνά τις 300.000 ευρώ και χρησιμοποιείται από την Ομοσπονδία για τη χρηματοδότηση άλλων σημαντικών αναγκών της, κυρίως της ανάπτυξης και του υψηλού αθλητισμού».

Τους τελευταίους μήνες όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει ξεσπάσει διοικητική κρίση στην Ομοσπονδία ΣΕΓΑΣ με επίκεντρο της λειτουργίες της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, μετά από καταγγελίες που έγιναν όσον αφορά στην ψήφιση της σύμβασης από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ σχετικά με την οργάνωση του Κλασσικού Μαραθωνίου, λόγω του ύψους της αμοιβής που προέβλεπε για την εταιρεία που παίρνει τη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ζήτημα νομιμότητας της απευθείας ανάθεσης του έργου χωρίς διαγωνισμό, ειδικά όταν τα χρήματα είναι τόσα πολλά.

Επειδή τα καταγγελόμενα αφορούν στο θεσμό του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, ενός θεσμού με παγκόσμιο κύρος, διεθνή εμβέλεια και ανεκτίμητη ιστορική αξία για Έλληνες και ξένους, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με υψηλά ιδανικά, όπως αυτά του ολυμπισμού και της ευγενούς άμιλλας.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

- Έχουν προβεί σε ελέγχους οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προκειμένου να διαπιστωθεί αν αιτιολογείται η με απευθείας ανάθεση σύναψη σύμβασης συνεργασίας με εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 55 του Ν.2725/1999 που αφορά στον κανονισμό προμηθειών των αθλητικών ομοσπονδιών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μάρκος Μπόλαρης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ