2013-04-27 09:23:28
Φωτογραφία για Δημιουργία, ξανά: Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος
Αν το οικονομικό επιτελείο δεν μαθαίνει από τον Μένιππο, ας μάθαινε τουλάχιστον από τον Χότζα. 

Ο νηστικός και παραφορτωμένος φορολογούμενος έφτασε στα όρια της εξάντλησής του: οι οφειλές των πολιτών στη εφορία αυξήθηκαν κατά...

800 εκ. €, μόνο τον Μάρτιο!

Την ίδια στιγμή, σε σοβαρές χώρες που διοικούνται από σοβαρούς πολιτικούς μειώνονται ή καταργούνται φόροι! Το πολιτικό σύστημα της Δανίας αντιλαμβάνεται την αναπτυξιοκτόνο δράση της φορολογίας, ιδιαίτερα σε περιόδους ύφεσης. Με ευρεία συναίνεση, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν στη μία μείωση φόρου μετά την άλλη, προκειμένου να τιθασεύσουν την ύφεση... 0,4% (!) που αντιμετωπίζει η χώρα! Η δανέζικη κυβέρνηση έχει στα χέρια της μελέτες από τις οποίες προκύπτει ότι από τη μικρή μείωση της φορολογίας θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας!

Για πόσο καιρό ακόμα στην Ελλάδα θα θεσπίζονται υπέρογκοι, άδικοι, παράλογοι, ανόητοι φόροι, καταστρέφοντας κάθε αναπτυξιακή προοπτική; Πόσα χρόνια χρειάζονται οι πάτρωνες της κομματικής πελατείας να αντιληφθούν ότι η διαρκής αύξηση των φόρων μειώνει τα κρατικά έσοδα και καταστρέφει όσες παραγωγικές δραστηριότητες απέμειναν;


Η «Δημιουργία, ξανά!» ζητά:

1. Άμεση εφαρμογή ανταγωνιστικού, για την περιοχή, ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

2. Κατάργηση όλων των φόρων / τελών υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν αδικαιολόγητα τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

3. Εγκαθίδρυση ασφάλειας φορολογικού δικαίου. Το φορολογικό καθεστώς για περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να είναι αυτό που ίσχυε στον χρόνο κτήσης τους, κι όχι ό,τι του φανεί του κάθε Λωλοστεφανή του οικονομικού επιτελείου.

4. Άμεση κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, που απλώς άλλαξε όνομα σε ΚΦΑΣ και, ήδη, από την ψήφισή του το Νοέμβριο του 2012, έχει προσαρτήσει εκατοντάδες σελίδες νέας νομοθεσίας!

5. Κανένας φόρος χωρίς τεχνοοικονομική μελέτη και τεκμηρίωση για τις πολλαπλές επιπτώσεις του (αναμενόμενα έσοδα έναντι απώλειας εσόδων, επιπτώσεις στην απασχόληση εφόσον προκαλεί απώλεια θέσεων εργασίας, επίπτωση στο ΑΕΠ σε βάθος τριετίας).

6. Απολογισμός σε κάθε ευρώ που ξοδεύει το Δημόσιο
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ