2013-05-02 13:10:03
Φωτογραφία για ΣτΕ: Απολύθηκε εκπαιδευτικός επειδή ήταν αδικαιολογήτως απών
Οριστικά εκτός δημοσίου τέθηκε ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος ήταν "αδικαιολογήτως απών" από τα καθήκοντά του, για περισσότερο από δύο χρόνια, λαμβάνοντας, ωστόσο, κανονικά τους μισθούς του.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς του εκπαιδευτικού, έκανε δεκτή την αίτηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή και μετέτρεψε την πειθαρχική ποινή για 6μηνη προσωρινή παύση, που του είχε επιβληθεί από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, σε οριστική απόλυση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε, ο εκπαιδευτικός, που υπηρετούσε στην Θεσσαλονίκη, μετά την μη επανεκλογή του ως σχολικού συμβούλου (28.3.2003) και μέχρι την ημέρα που ανέλαβε υπηρεσία σε Γυμνάσιο των Αθηνών (13.6.2005), δηλαδή συνολικά δυο χρόνια, δυο μήνες και 16 ημέρες, απείχε παράνομα από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντά του, ενώ αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές του υπουργείου Παιδείας.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλο το επίμαχο διάστημα, ο εκπαιδευτικός λάμβανε κανονικά το μισθό του.

Ειδικότερα, μετά την μη ανανέωση της θητείας του ως σχολικού συμβούλου, ο εκπαιδευτικός προσπάθησε να τοποθετηθεί σε Μουσικό Σχολείο του Αλίμου, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Όμως, την 1η Σεπτεμβρίου 2004 παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, χωρίς να υπάρχει σχετική υπηρεσιακή απόφαση για την τοποθέτησή του. Του γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο, ότι δεν μπορεί να διδάξει στο σχολείο του Πειραιά.

Στη συνέχεια, στις 11 Οκτωβρίου 2004 υπέβαλε αίτηση για να τοποθετηθεί σε ένα από τα Μουσικά Σχολεία του Πειραιά ή του Αλίμου ή του Ιλίου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Τελικά, τοποθετήθηκε σε Γυμνάσιο των Αθηνών στις 13.6.2005, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα (1.9. έως 10.10.2004) παρείχε υπηρεσία στην αρμόδια καλλιτεχνική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, χωρίς όμως να υπάρχει σχετική απόφαση τοποθέτησής του στο επίμαχο σχολείο.

directnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ