2013-05-02 13:32:03
Φωτογραφία για Η Παγόδα του ΟΛΠ περνά στα χέρια του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μετά από εντολή του Πρωθυπουργού η "Παγόδα του ΟΛΠ" παραχωρείται από την ανώνυμη εταιρεία του ΟΛΠ και του ΤΑΙΠΕΔ, στο Δήμο Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στην παραχώρηση με μεγάλο ενθουσιασμό.

«Είναι μεγάλη ημέρα σήμερα για τον Πειραιά. Την μεγάλη ημέρα τη σηματοδοτεί η υλοποίηση της εντολής του Πρωθυπουργού, για παραχώρηση της Παγόδας και του περιβάλλοντος χώρου, από την ανώνυμη εταιρεία ΟΛΠ και του ΤΑΙΠΕΔ, στο Δήμο Πειραιά.

Είναι πολύ μεγάλη ημέρα, υπάρχουν στιγμές που ένας άνθρωπος που επέλεξε την πολιτική ως στάση ζωής, να νιώθει αυτό το άνοιγμα καρδιάς, την μεγάλη ικανοποίηση.

Ο Πειραιάς ξαναβρίσκει το φυσικό ρόλο στο λιμάνι του. Ξαναβρίσκει τα φυσικά του σύνορα. Δεν μετράω το οικονομικό μέγεθος, είναι 30.000 τμ το κτίσμα και η εμπορική του αξία πρέπει να είναι πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η πολιτική του αξία όμως και η συναισθηματική του αξία, η αξία που παίρνει ο Πειραιάς, φθάνοντας στα φυσικά του όρια που είναι η θάλασσα, είναι πολλαπλασιαστικά πολύ μεγαλύτερη.


Σήμερα έγινε κατ εντολή του Πρωθυπουργού και όχι κατόπιν αιτήσεως του Δημάρχου. Τώρα πια ωρίμασε η ώρα της υλοποίησης των δεσμεύσεων για να βρούμε τον τεχνικό τρόπο. Ήδη, οι νομικοί μας σύμβουλοι συνεργάζονται για το νομικοτεχνικό κείμενο που θα παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο Πειραιά. Είναι μια νίκη του Πειραιά, δεν είναι νίκη της δημοτικής αρχής.

Στις 15 Μαΐου θα συναντηθούμε για να υπογράψουμε το κείμενο που θα έχουν συμφωνήσει οι νομικοί σύμβουλοι.»
sevenews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ