2013-05-03 00:20:03
Φωτογραφία για «Αετοί» Vs «μπλε» για την Κούπα
H Τσέλσι με την Μπενφίκα προκρίθηκαν στον τελικό του Europa League και θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στο Άμστερνταμ στις 15 Μαϊου.

Οι «μπλε» επικράτησαν με 3-1 της Βασιλείας, ενώ οι «αετοί» με το ίδιο σκορ άφησαν εκτός διοργάνωσης την Φενερμπαχτσέ, κάνοντας την πολυπόθητη ανατροπή μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Τα γκολ για την Τσέλσι πέτυχαν οι Τόρες (50’), Μόουζες (52’) και Λουίζ (59’), ενώ για τους Ελβετούς σκόραρε ο Σαλάχ (45’+1’).

Στο άλλο ματς τα γκολ για την Μπενφίκα πέτυχαν οι Γκαϊτάν (9’) και Καρντόσο (35’ και 66’), ενώ για τους Τούρκους είχε ισοφαρίσει με πέναλτι ο Κάουτ (32’).

Με την «σφραγίδα» του Καρντόσο!

H Μπενφίκα έδειξε με το… καλημέρα τις άγριες διαθέσεις της, καθώς μόλις στο 9’ ο Γκαϊτάν την έβαλε σε θέση οδηγού. Στο 22’ όμως, η Φενέρμπαχτσε κέρδισε πέναλτι, μετά από χέρι του Γκαράι. Η φάση, όμως, ξεκίνησε με τον Σο να είναι σε θέση οφσάιντ. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Κάουτ, ο οποίος έκανε το 1-1.


Οι Πορτογάλοι δεν πτοήθηκαν και πήραν εκ νέου προβάδισμα στο 35’ με πανέξυπνο πλασέ του Καρντόσο μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν στους ίδιους φρενήρεις ρυθμούς και στο 66’ με τον Καρντόσο και πάλι έκαναν το 3-1.

Μετά το συγκεκριμένο τέρμα, ο ρυθμός έπεσε με την Μπενφίκα να ελέγχει τον αγώνα και να φτάνει στη νίκη, που ισοδυναμεί με πρόκριση στον τελικό του Europa League.

Μπενφίκα: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Αλμέιδα, Μάτιτς, Γκαϊτάν (90’+2’ Ρόντερικ), Πέρεθ, Λίμα, Σάλβιο, Καρντόσο (87’ Ουρέτα).

Φενέρμπαχτσε: Bολκάν, Γκονούλ, Κορκμάζ, Γιόμπο (76’ Στοχ), Ζίγκλερ, Σαχίν (44’ Τοπούζ), Ερκίν, Κάουτ, Ουκάν, Κριστιάν, Σο.

«Καθάρισε» στην επανάληψη

H Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, ωστόσο η Βασιλεία ήταν αυτή που κατάφερε να βρει τον… δρόμο προς τα δίχτυα πρώτη.

Μόλις στο 9’ ο Τόρες συνεργάστηκε άψογα με τον Λάμπαρντ, αλλά το σουτ του μέσου της Τσέλσι, τράνταξε το δεξί δοκάρι του Ζόμερ. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα πήγε στον Μόουζες, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και εύκολα μπλόκαρε ο Ζόμερ. Στο 18’ ο Τόρες από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ, με τον Ζόμερ να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Η Τσέλσι συνέχισε να απειλεί με τον Μόουζες να κάνει το γύρισμα μέσα στην μεγάλη περιοχή και τον Ραμίρες να κάνει την προβολή, αλλά Ζόμερ μπλόκαρε την μπάλα.

Μετά την συγκεκριμένη φάση, η Βασιλεία βγήκε μπροστά και στο 39’, έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Σαλάχ βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσεχ, αλλά ο Τσέχος τον «ψάρεψε» και απέκρουσε το σουτ του.

Ό,τι δεν κατάφερε στην προηγούμενη φάση ο Σαλάχ, το πέτυχε στο 45’+1’, όταν εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Στόκερ και νίκησε τον Τσεχ.

Στην επανάληψη, όμως, η Τσέλσι μπήκε «γκαζωμένη» και μόλις στο 50’ έκανε το 1-1 με τον Τόρες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ισπανός έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μόουζες, ο οποίος έγραψε το 2-1.

Στο 59’ ήταν η σειρά του Νταβίντ Λουίζ μ’ ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα, να διευρύνει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Οι Ελβετοί στο 63’ ήταν άτυχοι καθώς το σουτ του Φράι σταμάτησε στην συμβολή των δοκών. Αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία αξιόλογη φάση στο ματς, με την Τσέλσι να πανηγυρίζει τη νίκη - πρόκριση στον τελικό.

Τσέλσι: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Μπέρτραντ, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ (82’ Ακε), Ραμίρες (66’ Όσκαρ), Λάμπαρντ, Αζάρ (74’ Μάτα), Τόρες και Μόουζες.

Βασιλεία: Ζόμερ, Σαρ, Σαούρο, Στάινχοφερ, Φόσερ, Φράι, Ντιέ, Νένι, Σαλάχ, Στόκερ (62’ Ντέγκεν), Στρέλερ (62’ Ζουά).
woop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ