2013-05-03 03:50:20
Φωτογραφία για FBI: Μια γυναίκα στους πιο επικίνδυνους εγκληματίες
Το όνομα μιας γυναίκας στον κατάλογο των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών πρόσθεσε το FBI, ακριβώς 40 χρόνια αφότου διέπραξε τη δολοφονία ενός αστυνομικού.

Η Τζόαν Τσέσμαρντ, που έγινε η πρωτη γυναίκα η οποία περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα του FBI, ήταν ένα από τα κορυφαία στελέχη των «Μαύρων Πανθήρων» και ευθύνεται για τον θάνατο ενός αστυνομικού στο Νιου Τζέρσεϊ στις 2 Μαΐου 1973. Εκτός από τη συμμετοχή της στους «Μαύρους Πάνθηρες» η Τσέσμαρντ ήταν στέλεχος του «Μαύρου Απελευθερωτικού Στρατού», που από τις αμερικανικές Αρχές περιγράφεται, ως μια από τις πιο βίαιες μαχητικές οργανώσεις της δεκαετίας του '70, η οποία φέρει την ευθύνη για τις δολοφονίες αρκετών αστυνομικών σε όλη τη χώρα.

Η 65χρονη Τσέσμαρντ είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του αστυνομικού Βέρνερ Φόρστερ, ωστόσο δραπέτευσε το 1979. Έκτοτε αναζητείται. Το FBI καθώς και η πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ προσφέρουν αμοιβή 2 εκατ. δολαρίων σε όποιον βοηθήσει στη σύλληψη της γυναίκας, που τώρα φέρει το όνομα Ασάτα Σακούρ και πιστεύεται ότι ζει στην Κούβα.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ