2013-05-03 07:46:18
Φωτογραφία για Αίγυπτος: Οργή Σαλαφιστών κατά κεντρικής κυβέρνησης
Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Μ. Πέμπτη έξω από την έδρα της «Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας» στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Εκατοντάδες Σαλαφιστές Ισλαμιστές διαδήλωσαν, φωνάζοντας συνθήματα και κατηγορώντας την υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του κράτους για μαζική παραβίαση ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών τους. Πολλοί από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν την κύρια πύλη των κεντρικών γραφείων της Υπηρεσίας, ωστόσο απωθήθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Το πλήθος επιτέθηκε και κατά δημοσιογράφων, ενώ προσπάθησε να καταστρέψει τον εξοπλισμό ενός ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Η «Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας» είναι ο μηχανισμός που ουσιαστικά κληρονόμησε το έργο των «αμαρτωλών» Ομάδων Εσωτερικής Ασφάλειας, που δρούσαν επί καθεστώτος Mubarak. Αυτές οι ομάδες διαλύθηκαν τον Φεβρουάριο του 2011 λίγο μετά την ανατροπή του προέδρου.

Οι Σαλαφιστές, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι Μουσουλμάνοι θα πρέπει να τηρούν τους ηθικούς κανόνες που καθορίζονται από τις αρχές του Ισλάμ, είναι ομάδες φανατικών που κατανέμονται τόσο μεταξύ των υποστηρικτών όσο και μεταξύ των αντιπάλων του νυν προέδρου τη, Mohammed Morsi.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ