2013-05-05 12:10:04
Φωτογραφία για ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ : ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΤΣΣΚΑ... ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
«Η ΤΣΣΚΑ είναι βελτιωμένη, γιατί έχει καλύτερο προπονητή, αλλά σε έναν ημιτελικό Φάιναλ Φορ οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες», σχολιάζει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο 29χρόνος φόργουορντ σέντερ της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, με τριετή «θητεία» στον Ολυμπιακό (2007-8, 2009-11) στο "pamesports.gr".

Ο Μαυροκεφαλίδης, που γνωρίζει πολύ καλά την ΤΣΣΚΑ από την παρουσία του τις τελευταίες δύο σεζόν στην Ρωσία, χαρακτήριζει πιο ομάδα σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο την αντίπαλο των ερυθρόλευκων στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Λονδίνου, γιατί: «Τις ομάδες τις κάνουν οι προπονητές, όπως αποδείχθηκε και πέρυσι με τον Ολυμπιακό».

Για τους ερυθρόλευκους τονίζει ότι η δύναμη τους είναι η ενέργεια σε άμυνα, ριμπάουντ και τις λεγόμενες χαμένες μπάλες. Ενέργεια, που την χαρακτήριζει σαν πυρηνική «Η ΤΣΣΚΑ είναι βελτιωμένη σε σχέση με την περασμένη σεζόν», ήταν η πρώτη παρατήρηση του 29χρόνου φόργουορντ σέντερ όταν του ζητήθηκε το σχόλιό του για τον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Λονδίνου της ερχόμενης Παρασκευής (10/5, 7 μ.μ.).


«Είναι βελτιωμένη ως ομάδα, όχι γιατί έχει καλύτερες μονάδες, αλλά διότι έχει στον πάγκο της καλύτερο προπονητή σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά, τον Έτορε Μεσίνα», εξήγησε ο Μαυροκεφαλίδης και επισήμανε ότι:

«Έχει ένα μικρό προβάδισμα σε σχέση με τον Ολυμπιακό, είναι καλύτερη ομάδα, αλλά σε έναν ημιτελικό Φάιναλ Φορ, σε ένα ματς 40’ οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες μεταξύ των αντιπάλων. Είναι δύσκολο για κάθε ομάδα όταν σε έναν αγώνα κρίνεται η πρόκριση στον τελικό του Φάιναλ Φορ».

«Τις ομάδες τις κάνουν οι προπονητές, όπως αποδείχθηκε την περασμένη σεζόν με τον Ολυμπιακό», τόνισε ο 29χρόνος φόργουορντ σέντερ της Σπαρτάκ Αγίας Πετρόπουλης και πρόσθεσε με νόημα ότι:

«Όποιος καταλαβαίνει μπάσκετ, καταλαβαίνει τις διαφορές της ΤΣΣΚΑ σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά».

«Η ΤΣΣΚΑ διαθέτει όπως και την περασμένη σεζόν μεγάλα κορμιά, που αλλοιώνουν τα σουτ και τις πάσες», απάντησε ο Μαυροκεφαλίδης σε ερώτηση εάν η δύναμη «πυρός» της «ομάδας του στρατού» είναι οι ψηλοί της και συνέχισε:

«Η ΤΣΣΚΑ σίγουρα υπερέχει στους ψηλούς και νομίζω ότι στον Ολυμπιακό το γνωρίζουν καλά. Όπως είπα και προηγούμενως, όμως, ο ημιτελικός είναι ένα ματς, στο οποίο πολλά μπορούν να γίνουν. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες λόγω της κρισιμότητας του αγώνα. Η ΤΣΣΚΑ, ωστόσο, θεωρώ ότι είναι πιο έτοιμη από την περασμένη σεζόν».

«Ο Ολυμπιακός σε σχέση με την περασμένη σεζόν δεν έχει αλλάξει πολύ», ήταν η παρατήρηση του Μαυροκεφαλίδη σχετικά με την προηγούμενη ομάδα του.

«Η δύναμη του είναι η ενέργεια. Ανά διαστήματα κατά την διάρκεια του αγώνα βγάζει πολύ ενέργεια».

«Έτσι πήρε και τους τίτλους της Ευρωλίγκας και της Ελλάδας την περασμένη σεζόν, χάρις στην ενέργεια του στην άμυνα, στα επιθετικά ριμπάουντ και στις λεγόμενες χαμένες μπάλες», εξήγησε ο 29χρόνος φόργουορντ σέντερ της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.

«Σε ένα ημιτελικό όλα παίζουν ρόλο», σημείωσε ο Μαυροκεφαλίδης σε ερώτηση που θα κριθεί ο ημιτελικός και εξήγησε ότι:

«Οι προσωπικότητες, οι λεπτομέρειες, τα ριμπάουντ, τα μεγάλα σουτ και φυσικά οι άμυνες. Η ΤΣΣΚΑ διαθέτει στο ρόστερ της μεγάλες προσωπικότητες, όπως και ο Ολυμπιακός έχει τον Βασίλη Σπανούλη, που είναι ο ηγέτης του και την ενέργεια στο παιχνίδι του, που θα την χαρακτήριζα... πυρηνική σε κάποιες στιγμές».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ