2013-05-06 15:58:03
Φωτογραφία για Μπαράζ κακόβουλων ζημιών σε σχολεία σε Λάρνακα και Λεμεσό
Τα σχολεία φαίνεται πως έβαλαν στόχο άγνωστοι, καθώς μέσα σε 24 ώρες η Αστυνομία κληθηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις. Οι δύο αφορούσαν σχολικά συγκροτήματα στην επαρχία Λάρνακας και η μία σχολείο στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 3:55 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, ήχησε το σύστημα συναγερμού δημόσιου νηπιαγωγείου που βρίσκεται στη Λάρνακα.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας, τα οποία από εξετάσεις που έκαναν διαπίστωσαν ότι εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τύπου υδροσωλήνα, ο οποίος τοποθετήθηκε σε παράθυρο.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε παράθυρο καθώς επίσης και σε τοίχο, το ύψος των οποίων δεν έχει υπολογιστεί ακόμη.

Σε δεύτερη περίπτωση, γύρω στις 4:23 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, λήφθηκε πληροφορία στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου, ότι ηχούσε το σύστημα συναγερμού δημοτικού σχολείου της περιοχής.


Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας και του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου, όπου από εξετάσεις που έκαναν διαπίστωσαν ότι άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό τύπου υδροσωλήνα, χαμηλής ισχύος στο ισόγειο του σχολείου.

Από την έκρηξη έσπασαν 14 υαλοπίνακες, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε αλουμινένιες πόρτες. Το ύψος των ζημιών δεν έχει υπολογιστεί ακόμη.

Και στις δύο περιπτώσεις, με το πρώτο φως της ημέρας, η Αστυνομία προχώρησε σε περαιτέρω εξετάσεις.

Εξετάζεται η πιθανότητα στις δύο αυτές υποθέσεις να εμπλέκονται τα ίδια πρόσωπα.

Εξάλλου, γύρω στις 10:30 το βράδυ του Μ.Σαββάτου, έγινε αντιληπτή από πολίτες, φωτιά σε αίθουσα Λυκείου στη Λεμεσό.

Στη σκηνή κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσίας, μέλη της οποίας κατέσβησαν τη φωτιά, η οποία προκάλεσε ζημιές σε γραφείο, το ύψος των οποίων δεν έχει υπολογιστεί ακόμη.

Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι άγνωστα πρόσωπα, αφού έσπασαν το γυαλί του εν λόγω γραφείου, έριξαν εμπρηστικό μηχανισμό, ο οποίος προκάλεσε τη φωτιά.

Και σε αυτή την περίπτωση, η σκηνή τέθηκε υπό φρούρηση και με το πρώτο φως της ημέρας η Αστυνομία διενήργησε περαιτέρω εξετάσεις.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ