2013-05-08 19:30:10
Ένας εκ των μεγάλων “απόντων” του εφετινού φάϊναλ-φορ, ο Δημήτρης Ιτούδης, αναλύει για λογαριασμό του "gazzetta.gr" τους δύο ημιτελικούς και εξηγεί πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει στον τελικό.
Αναλυτικά Επί 13 χρόνια στο πλευρό ενός από τους πιο επιτυχημένους Ευρωπαίους τεχνικούς όλων των εποχών (Ζέλικο Ομπράντοβιτς), ως ο στενότερός του συνεργάτης, ο 42χρονος Μακεδόνας προπονητής θεωρείται ένας από τους πιο καταρτισμένους τεχνικούς, που λόγω της συνέυρεσής του με τον “Ζοτς”, έμεινε για μεγάλο διάστημα σε “δεύτερο” ρόλο.
Με αδιαμφισβήτητη συμβολή στην πορεία του Παναθηναϊκού (23 τίτλους από το 2000 έως και το 2012) και με συμμετοχή σε 8 φάϊναλ-φορ, ο Δημήτρης Ιτούδης έχει μεγάλη εμπειρία και θεωρείται από τους πλέον κατάλληλους για να αναλύσει τεχνικά τους δύο ημιτελικούς της μεγάλης γιορτής του ευρωπαϊκού μπάσκετ, γι‘ αυτό και στην εφετινή σεζόν συνεργάστηκε με την Ευρωλίγκα, αναλύοντας στην επίσημη ιστοσελίδα της το πιο σημαντικό παιχνίδι κάθε εβδομάδας.
Το δημοσίευμα παρουσιάζει τις απόψεις του σχετικά με το που κρίθηκαν οι τέσσερις προημιτελικοί, που μπορεί να κριθούν οι ημιτελικοί στο Λονδίνο και στο τέλος απαντάει στο αν η επόμενη δουλειά του θα είναι σαν πρώτος προπονητής...
Τα “κλειδιά” της πρόκρισης των τεσσάρων
Η Ρεάλ (3-0): «Με επιβλητικές νίκες (79-53 & 75-63) στη Μαδρίτη και με μία “καθαρή” επικράτηση (69-57) μέσα στο Τελ Αβίβ, στα πλέϊ-οφ κατόρθωσε να χαμηλώσει πολύ την παραγωγικότητα (από μ.ο. 79,8 σε 57,6 πόντους) της Μακάμπι και παρ’ ότι δεν μας είχε συνηθίσει σε τόσο καλές αμυντικές επιδόσεις, απέδειξε ότι μπορεί να παίξει άμυνα.»
Η ΤΣΣΚΑ (3-1): «Αν εξαιρέσουμε το 3ο παιχνίδι της σειράς (72-93), που της “ξέφυγε” τελείως από την αρχή, κυριάρχησε πλήρως απέναντι στηνΚάχα Λαμποράλ σε όλα τα υπόλοιπα (89-78, 90-68 & 94-85) και με την πληρότητα του ρόστερ που διαθέτει και την εμπειρία του προπονητή της, πήρε μία εύκολη πρόκριση και δικαιούται να έχει βλέψεις για το τρόπαιο, αφού αυτή τη στιγμή δείχνει η ομάδα που θεωρητικά έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα.»
Η Μπαρτσελόνα (3-2): «Από τη στιγμή που δεν βρέθηκε να χάνει με 0-2 , μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια (72-70 & 65-66) στη Βαρκελώνη, που οΠαναθηναϊκός ήταν καλύτερος και κατάφερε να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2 (63-65 & 70-60), βρίσκοντας καλύτερο ρυθμό στο ΟΑΚΑ, τότε μοιραία έγινε το φαβορί κι έστω και στις λεπτομέρειες πήρε την πρόκριση στο 5ο ματς (64-53), βραχυκυκλώνοντας τελείως την επιθετική λειτουργία των “πρασίνων” με την άμυνα ζώνης.»
Ο Ολυμπιακός (3-2): «Στα δύο πρώτα παιχνίδια (67-62 & 71-53) “κατέβασε” πολύ το σκορ μίας φύσει επιθετικής ομάδας, όπως η Εφές Αναντολού και πήρε σαφές προβάδισμα, αλλά στη συνέχεια, παρ’ ότι οι Τούρκοι προσάρμοσαν την άμυνά τους πάνω στον Σπανούλη και τον εξουδετέρωσαν στο 3ο (72-83) και το 4ο ματς (73-74), οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν χαρακτήρα. Αν δεν είχε γίνει αυτή η εκπληκτική ανατροπή, θα είχαν προκριθεί πολύ πιο εύκολα. Στο 5ο παιχνίδι (82-72), οι πρωταθλητές Ευρώπης “αναγκάστηκαν” να καλύψουν μία διαφορά 15 πόντων και η συνέπεια που έδειξαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε τέτοιου είδους ανατροπές, αποτελεί ένα σημαντικό δείγμα για τον χαρακτήρα των παικτών τους.»
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός
Η ανάλυση: «Στα μάτια του περισσότερου, είναι πολύ φυσιολογικό αυτό το ζευγάρι να παραπέμπει στον περυσινό αξέχαστο τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο, τα εφετινά δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά! Η ρωσική ομάδα έχει χάσει τρεις πολύ σημαντικούς παίκτες (Κιριλένκο, Σισκάουσκας και Σβεντ) και έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας στην άμυνα, απόρροια της σφραγίδας του Έτορε Μεσίνα. Από την άλλη πλευρά, ο coach Μπαρτζώκας, θεωρώ ότι λειτούργησε πολύ έξυπνα διατηρώντας αρκετές από τις αγωνιστικές συνήθειες που είχε πέρυσι η ομάδα και προσθέτοντας τις δικές του “πινελιές”, δικαιώθηκε πλήρως με το αποτέλεσμα. Στα χαρτιά, η ΤΣΣΚΑ έχει ένα προβάδισμα, μόνο και μόνο λόγω της καλύτερης ποιότητας του ρόστερ της και της υπεροπλίας της μέσα στη ρακέτα! Αυτό, όμως, ισχύει πριν γίνει το τζάμπολ! Όταν αρχίσει ο ημιτελικός, που στην ουσία είναι ένας τελικός πριν τον τελικό και οι δύο ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες, πολύ απλά επειδή μιλάμε για 40 λεπτά και όχι για μία σειρά αγώνων, που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις προσαρμογές και διορθώσεις. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η πρωταθλήτρια Ρωσίας έχουν μεγάλη εμπειρία, ενώ ο τρόπος με τον οποίο κρίθηκε ο περυσινός τελικός είναι δεδομένο ότι θα αναγκάσει τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ να είναι προσεκτικοί και συντηρητικοί, αν κάποια στιγμή πάρουν τα ηνία του αγώνα. Τολμώ να προβλέψω ότι θα δούμε ένα “κλειστό” παιχνίδι, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.»
«Πόσο μπορεί να μετρήσει στο F4, το πλεονέκτημα εμπειρίας του Μεσίνα σε σχέση με τον Μπαρτζώκα;»:
«Όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν! Ο coach Μπαρτζώκας δεν έχει να ζηλέψει τίποτε, γιατί έφτασε την ομάδα του σε back to back φάϊναλ-φορ, βάζοντας τη δική του σφραγίδα στην πορεία του Ολυμπιακού! Ναι μεν, ο Μεσίνα έχει την εμπειρία, η οποία δεν “αγοράζεται” αλλά αποκτάται με τα χρόνια, τις επιτυχίες και τα λάθη, αλλά και επειδή θεωρώ ότι οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν ακόμη φανερώσει κάποια πλεονεκτήματά τους και εικάζω ότι θα το κάνουν στο Λονδίνο, πιστεύω ότι ο Έλληνας τεχνικός έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτής της μεγάλης πρόκλησης.»
«Πόσο καταλυτικό μπορεί να αποδειχθεί το πλεονέκτημα της ΤΣΣΚΑ μέσα στη ρακέτα;»:
«Προφανώς, όταν έχεις την ευχέρεια να παίξεις με τον Κάουν (2,13) και τον Κρστιτς (2,12) στο ίδιο σχήμα και τους Τεόντοσιτς (1,95), Γουίμς (1,98) και Χριάπα (2,03) σε μία πεντάδα με μ.ο. ύψους 2,04, η οποία δεν υστερεί σε εμπειρία, σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις καλύτερα το αμυντικό κομμάτι και τα ριμπάουντ και να έχεις πλεονέκτημα στο set παιχνίδι στην επίθεση! Από την άλλη πλευρά, όμως, ο Ολυμπιακός έχει να αντιπαρατάξει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη δημιουργία από την περιφέρεια προς την ρακέτα, καθώς επίσης και στη λέξη κλειδί “ομάδα” στο ότι έχει ουσιαστική επιθετική παραγωγή από 11 παίκτες, με δεδομένο ότι ο Γκετσεβίτσιους χρησιμοποιείται από λίγο έως καθόλου! Θεωρώ πολύ σοφή την απόφαση να “παραγκωνιστεί” πολύ γρήγορα ο Πέρκινς, καθώς η ομάδα δεν είχε την πολυτέλεια να απολέσει νίκες, περιμένοντας τον Αμερικανό να προσαρμοστεί! Ο Κατσίβελης με την αμυντική του προσφορά, μπόρεσε να πλησιάσει στα standards του Μάντζαρη, που είναι η μεγάλη απώλεια και με την παρουσία του στο rotation, οι ρόλοι στην περιφέρεια έγιναν πολύ πιο διακριτοί!»
Το κλειδί για τον Ολυμπιακό: «Εδώ, θα ήθελα να σταθώ στον Σπανούλη, που έχει αποκτήσει πλέον μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι του και γνωρίζει άριστα πότε είναι στην βραδιά του και πότε πρέπει να δημιουργήσει περισσότερο. Η ηγετική του φυσιογνωμία σε συνδυασμό με το ότι οι υπόλοιποι περιφερειακοί παίκτες του Ολυμπιακού, που έχουν αποδεχθεί τον δευτερεύοντα ρόλο τους στην επίθεση, είναι πολύ ποιοτικοί και τόσο ο Περπερογλου με τον Παπανικολάου, όσο και ο Λο με τον Σλούκα, έχουν αποδείξει ότι ανά πάσα μπορούν να έχουν ουσιαστική επιθετική συμβολή, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα των “ερυθρολεύκων”, που είναι πραγματική ΟΜΑΔΑ!».
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης
Η ανάλυση: «Είχα την ευκαιρία να δω δια ζώσης τον προημιτελικό του Copa del Rey στη Βιτόρια, όπου η Μπαρτσελόνα ήταν επιβλητική και μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι με δύο παρατάσεις πήρε τη νίκη και στη συνέχεια κατέκτησε το Κύπελλο. Η μεγάλη διαφορά, όμως, ήταν ότι τότε, είχε στην διάθεσή της τον Πιτ Μάϊκλ! Ο Αμερικανός είναι μία τεράστια απώλεια για το αγωνιστικό στυλ της Μπαρτσελόνα κυρίως στην επίθεση, γιατί με το παιχνίδι του “δημιουργούσε” miss-match τόσο στην περιφέρεια όσο και μέσα στην ρακέτα, της έδινε καλύτερο ριμπάουντ και καλύτερη αμυντική ισορροπία. Τώρα πλέον, έχει αλλάξει το στυλ της, έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα! Στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κι έδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και αυτοί οι αγώνες απέναντι σε έναν τόσο “σκληροτράχηλο” και ανταγωνιστικό αντίπαλο, θεωρώ ότι της έκαναν πολύ καλό και την βοήθησαν πολύ να κάνει κάποιες προσαρμογές και να καλύψει τις αδυναμίες της. Όσον αφορά στη Ρεάλ, είμαι πεπεισμένος ότι θα δούμε πολλά screens στον Ρούντι Φερνάντεθ και τον Τζέϊσι Κάρολ, που είναι καταπληκτικοί σκόρερς, ενώ η απόδοσή της θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την ενέργεια που θα βγάλει μέσα στο παρκέ και τη δημιουργία του Σέρχιο Ροντρίγκεθ, που κάνει καταπληκτική χρονιά και έχει δώσει άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας του, παίζοντας καταλυτικό ρόλο. Στερείται εμπειρίας σε αυτό το επίπεδο, αλλά όταν δύο ομάδες γνωρίζονται τόσο καλά κι έχουν ήδη παίξει 4 φορές φέτος (σ.σ.: 2-2), τότε αυτό το μειονέκτημα-πλεονέκτημα εξουδετερώνεται! Πιστεύω ότι είναι ένα ζευγάρι πολύ ανοιχτό σε κάθε πρόβλεψη...»
Η επιστροφή του στους πάγκους σαν head-coach
«Αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από μένα, αλλά σε σχέση με τις προτάσεις που μου γίνουν! Η επιθυμία μου είναι να αναλάβω και να καθοδηγήσω μία ομάδα που να πληροί τις προϋποθέσεις μίας ανταγωνιστικής πορείας στις διοργανώσεις που θα συμμετάσχει. Αν δεν έρθει μια πρόταση από έναν σύλλογο που να συνδυάζει αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε θα δω εξετάσω τι εναλλακτικές λύσεις θα έχω στα χέρια και ανάλογα θα πράξω.»
olympiacos-blog
Αναλυτικά Επί 13 χρόνια στο πλευρό ενός από τους πιο επιτυχημένους Ευρωπαίους τεχνικούς όλων των εποχών (Ζέλικο Ομπράντοβιτς), ως ο στενότερός του συνεργάτης, ο 42χρονος Μακεδόνας προπονητής θεωρείται ένας από τους πιο καταρτισμένους τεχνικούς, που λόγω της συνέυρεσής του με τον “Ζοτς”, έμεινε για μεγάλο διάστημα σε “δεύτερο” ρόλο.
Με αδιαμφισβήτητη συμβολή στην πορεία του Παναθηναϊκού (23 τίτλους από το 2000 έως και το 2012) και με συμμετοχή σε 8 φάϊναλ-φορ, ο Δημήτρης Ιτούδης έχει μεγάλη εμπειρία και θεωρείται από τους πλέον κατάλληλους για να αναλύσει τεχνικά τους δύο ημιτελικούς της μεγάλης γιορτής του ευρωπαϊκού μπάσκετ, γι‘ αυτό και στην εφετινή σεζόν συνεργάστηκε με την Ευρωλίγκα, αναλύοντας στην επίσημη ιστοσελίδα της το πιο σημαντικό παιχνίδι κάθε εβδομάδας.
Το δημοσίευμα παρουσιάζει τις απόψεις του σχετικά με το που κρίθηκαν οι τέσσερις προημιτελικοί, που μπορεί να κριθούν οι ημιτελικοί στο Λονδίνο και στο τέλος απαντάει στο αν η επόμενη δουλειά του θα είναι σαν πρώτος προπονητής...
Τα “κλειδιά” της πρόκρισης των τεσσάρων
Η Ρεάλ (3-0): «Με επιβλητικές νίκες (79-53 & 75-63) στη Μαδρίτη και με μία “καθαρή” επικράτηση (69-57) μέσα στο Τελ Αβίβ, στα πλέϊ-οφ κατόρθωσε να χαμηλώσει πολύ την παραγωγικότητα (από μ.ο. 79,8 σε 57,6 πόντους) της Μακάμπι και παρ’ ότι δεν μας είχε συνηθίσει σε τόσο καλές αμυντικές επιδόσεις, απέδειξε ότι μπορεί να παίξει άμυνα.»
Η ΤΣΣΚΑ (3-1): «Αν εξαιρέσουμε το 3ο παιχνίδι της σειράς (72-93), που της “ξέφυγε” τελείως από την αρχή, κυριάρχησε πλήρως απέναντι στηνΚάχα Λαμποράλ σε όλα τα υπόλοιπα (89-78, 90-68 & 94-85) και με την πληρότητα του ρόστερ που διαθέτει και την εμπειρία του προπονητή της, πήρε μία εύκολη πρόκριση και δικαιούται να έχει βλέψεις για το τρόπαιο, αφού αυτή τη στιγμή δείχνει η ομάδα που θεωρητικά έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα.»
Η Μπαρτσελόνα (3-2): «Από τη στιγμή που δεν βρέθηκε να χάνει με 0-2 , μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια (72-70 & 65-66) στη Βαρκελώνη, που οΠαναθηναϊκός ήταν καλύτερος και κατάφερε να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2 (63-65 & 70-60), βρίσκοντας καλύτερο ρυθμό στο ΟΑΚΑ, τότε μοιραία έγινε το φαβορί κι έστω και στις λεπτομέρειες πήρε την πρόκριση στο 5ο ματς (64-53), βραχυκυκλώνοντας τελείως την επιθετική λειτουργία των “πρασίνων” με την άμυνα ζώνης.»
Ο Ολυμπιακός (3-2): «Στα δύο πρώτα παιχνίδια (67-62 & 71-53) “κατέβασε” πολύ το σκορ μίας φύσει επιθετικής ομάδας, όπως η Εφές Αναντολού και πήρε σαφές προβάδισμα, αλλά στη συνέχεια, παρ’ ότι οι Τούρκοι προσάρμοσαν την άμυνά τους πάνω στον Σπανούλη και τον εξουδετέρωσαν στο 3ο (72-83) και το 4ο ματς (73-74), οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν χαρακτήρα. Αν δεν είχε γίνει αυτή η εκπληκτική ανατροπή, θα είχαν προκριθεί πολύ πιο εύκολα. Στο 5ο παιχνίδι (82-72), οι πρωταθλητές Ευρώπης “αναγκάστηκαν” να καλύψουν μία διαφορά 15 πόντων και η συνέπεια που έδειξαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε τέτοιου είδους ανατροπές, αποτελεί ένα σημαντικό δείγμα για τον χαρακτήρα των παικτών τους.»
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός
Η ανάλυση: «Στα μάτια του περισσότερου, είναι πολύ φυσιολογικό αυτό το ζευγάρι να παραπέμπει στον περυσινό αξέχαστο τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο, τα εφετινά δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά! Η ρωσική ομάδα έχει χάσει τρεις πολύ σημαντικούς παίκτες (Κιριλένκο, Σισκάουσκας και Σβεντ) και έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας στην άμυνα, απόρροια της σφραγίδας του Έτορε Μεσίνα. Από την άλλη πλευρά, ο coach Μπαρτζώκας, θεωρώ ότι λειτούργησε πολύ έξυπνα διατηρώντας αρκετές από τις αγωνιστικές συνήθειες που είχε πέρυσι η ομάδα και προσθέτοντας τις δικές του “πινελιές”, δικαιώθηκε πλήρως με το αποτέλεσμα. Στα χαρτιά, η ΤΣΣΚΑ έχει ένα προβάδισμα, μόνο και μόνο λόγω της καλύτερης ποιότητας του ρόστερ της και της υπεροπλίας της μέσα στη ρακέτα! Αυτό, όμως, ισχύει πριν γίνει το τζάμπολ! Όταν αρχίσει ο ημιτελικός, που στην ουσία είναι ένας τελικός πριν τον τελικό και οι δύο ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες, πολύ απλά επειδή μιλάμε για 40 λεπτά και όχι για μία σειρά αγώνων, που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις προσαρμογές και διορθώσεις. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η πρωταθλήτρια Ρωσίας έχουν μεγάλη εμπειρία, ενώ ο τρόπος με τον οποίο κρίθηκε ο περυσινός τελικός είναι δεδομένο ότι θα αναγκάσει τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ να είναι προσεκτικοί και συντηρητικοί, αν κάποια στιγμή πάρουν τα ηνία του αγώνα. Τολμώ να προβλέψω ότι θα δούμε ένα “κλειστό” παιχνίδι, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.»
«Πόσο μπορεί να μετρήσει στο F4, το πλεονέκτημα εμπειρίας του Μεσίνα σε σχέση με τον Μπαρτζώκα;»:
«Όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν! Ο coach Μπαρτζώκας δεν έχει να ζηλέψει τίποτε, γιατί έφτασε την ομάδα του σε back to back φάϊναλ-φορ, βάζοντας τη δική του σφραγίδα στην πορεία του Ολυμπιακού! Ναι μεν, ο Μεσίνα έχει την εμπειρία, η οποία δεν “αγοράζεται” αλλά αποκτάται με τα χρόνια, τις επιτυχίες και τα λάθη, αλλά και επειδή θεωρώ ότι οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν ακόμη φανερώσει κάποια πλεονεκτήματά τους και εικάζω ότι θα το κάνουν στο Λονδίνο, πιστεύω ότι ο Έλληνας τεχνικός έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτής της μεγάλης πρόκλησης.»
«Πόσο καταλυτικό μπορεί να αποδειχθεί το πλεονέκτημα της ΤΣΣΚΑ μέσα στη ρακέτα;»:
«Προφανώς, όταν έχεις την ευχέρεια να παίξεις με τον Κάουν (2,13) και τον Κρστιτς (2,12) στο ίδιο σχήμα και τους Τεόντοσιτς (1,95), Γουίμς (1,98) και Χριάπα (2,03) σε μία πεντάδα με μ.ο. ύψους 2,04, η οποία δεν υστερεί σε εμπειρία, σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις καλύτερα το αμυντικό κομμάτι και τα ριμπάουντ και να έχεις πλεονέκτημα στο set παιχνίδι στην επίθεση! Από την άλλη πλευρά, όμως, ο Ολυμπιακός έχει να αντιπαρατάξει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη δημιουργία από την περιφέρεια προς την ρακέτα, καθώς επίσης και στη λέξη κλειδί “ομάδα” στο ότι έχει ουσιαστική επιθετική παραγωγή από 11 παίκτες, με δεδομένο ότι ο Γκετσεβίτσιους χρησιμοποιείται από λίγο έως καθόλου! Θεωρώ πολύ σοφή την απόφαση να “παραγκωνιστεί” πολύ γρήγορα ο Πέρκινς, καθώς η ομάδα δεν είχε την πολυτέλεια να απολέσει νίκες, περιμένοντας τον Αμερικανό να προσαρμοστεί! Ο Κατσίβελης με την αμυντική του προσφορά, μπόρεσε να πλησιάσει στα standards του Μάντζαρη, που είναι η μεγάλη απώλεια και με την παρουσία του στο rotation, οι ρόλοι στην περιφέρεια έγιναν πολύ πιο διακριτοί!»
Το κλειδί για τον Ολυμπιακό: «Εδώ, θα ήθελα να σταθώ στον Σπανούλη, που έχει αποκτήσει πλέον μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι του και γνωρίζει άριστα πότε είναι στην βραδιά του και πότε πρέπει να δημιουργήσει περισσότερο. Η ηγετική του φυσιογνωμία σε συνδυασμό με το ότι οι υπόλοιποι περιφερειακοί παίκτες του Ολυμπιακού, που έχουν αποδεχθεί τον δευτερεύοντα ρόλο τους στην επίθεση, είναι πολύ ποιοτικοί και τόσο ο Περπερογλου με τον Παπανικολάου, όσο και ο Λο με τον Σλούκα, έχουν αποδείξει ότι ανά πάσα μπορούν να έχουν ουσιαστική επιθετική συμβολή, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα των “ερυθρολεύκων”, που είναι πραγματική ΟΜΑΔΑ!».
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης
Η ανάλυση: «Είχα την ευκαιρία να δω δια ζώσης τον προημιτελικό του Copa del Rey στη Βιτόρια, όπου η Μπαρτσελόνα ήταν επιβλητική και μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι με δύο παρατάσεις πήρε τη νίκη και στη συνέχεια κατέκτησε το Κύπελλο. Η μεγάλη διαφορά, όμως, ήταν ότι τότε, είχε στην διάθεσή της τον Πιτ Μάϊκλ! Ο Αμερικανός είναι μία τεράστια απώλεια για το αγωνιστικό στυλ της Μπαρτσελόνα κυρίως στην επίθεση, γιατί με το παιχνίδι του “δημιουργούσε” miss-match τόσο στην περιφέρεια όσο και μέσα στην ρακέτα, της έδινε καλύτερο ριμπάουντ και καλύτερη αμυντική ισορροπία. Τώρα πλέον, έχει αλλάξει το στυλ της, έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα! Στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κι έδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και αυτοί οι αγώνες απέναντι σε έναν τόσο “σκληροτράχηλο” και ανταγωνιστικό αντίπαλο, θεωρώ ότι της έκαναν πολύ καλό και την βοήθησαν πολύ να κάνει κάποιες προσαρμογές και να καλύψει τις αδυναμίες της. Όσον αφορά στη Ρεάλ, είμαι πεπεισμένος ότι θα δούμε πολλά screens στον Ρούντι Φερνάντεθ και τον Τζέϊσι Κάρολ, που είναι καταπληκτικοί σκόρερς, ενώ η απόδοσή της θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την ενέργεια που θα βγάλει μέσα στο παρκέ και τη δημιουργία του Σέρχιο Ροντρίγκεθ, που κάνει καταπληκτική χρονιά και έχει δώσει άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας του, παίζοντας καταλυτικό ρόλο. Στερείται εμπειρίας σε αυτό το επίπεδο, αλλά όταν δύο ομάδες γνωρίζονται τόσο καλά κι έχουν ήδη παίξει 4 φορές φέτος (σ.σ.: 2-2), τότε αυτό το μειονέκτημα-πλεονέκτημα εξουδετερώνεται! Πιστεύω ότι είναι ένα ζευγάρι πολύ ανοιχτό σε κάθε πρόβλεψη...»
Η επιστροφή του στους πάγκους σαν head-coach
«Αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από μένα, αλλά σε σχέση με τις προτάσεις που μου γίνουν! Η επιθυμία μου είναι να αναλάβω και να καθοδηγήσω μία ομάδα που να πληροί τις προϋποθέσεις μίας ανταγωνιστικής πορείας στις διοργανώσεις που θα συμμετάσχει. Αν δεν έρθει μια πρόταση από έναν σύλλογο που να συνδυάζει αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε θα δω εξετάσω τι εναλλακτικές λύσεις θα έχω στα χέρια και ανάλογα θα πράξω.»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το βίντεο με τον «φύλακα άγγελο» που σώζει ποδηλάτη και προκαλεί σάλο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ