2013-05-12 13:30:33
Φωτογραφία για ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, ΣΛΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΛΟ : ΑΠΛΑ, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΑΛ!
Oι τρεις... σωματοφύλακες της περιφέρειας του Ολυμπιακού, Σπανούλης, Σλούκας και Λο, δίνουν μέσω του "gazzetta.gr" το σύνθημα ενόψει της μάχης με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά Ο V-Span και ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ, ξεκίνησαν στην βασική πεντάδα και συνδύασαν σκοράρισμα, δημιουργία και επιτυχημένες αμυντικές αποστολές. Ο νεότερός τους, “Σλουκ”, ήρθε από τον πάγκο και συμπλήρωσε με επιτυχία τους δύο “starters” και οι τρεις τους μίλησαν για τον χαρακτήρα των “ερυθρόλευκων” και για τη νέα μεγάλη πρόκληση που βρίσκεται μπροστά τους...

Βασίλης Σπανούλης

- Η διαφορά του ηγέτη από τον καλό παίκτη, είναι η τελείως διαφορετική ιδιοσυγκρασία που χωρίζει εσένα από τον Τεόντοσιτς, που αν είναι άστοχος δεν μπορεί να δημιουργήσει και βγαίνει εκτός ρυθμού; Αν και άστοχος στον ημιτελικό, παρέμεινες ήρεμος και συγκεντρωμένος τόσο στο δημιουργικό όσο και στον αμυντικό σου ρόλο...


Μπορεί να είμαι σκόρερ, αλλά ανεξαρτήτως την βραδιά στην οποία βρίσκομαι, πάντα, πόσο μάλλον αν είμαι άστοχος, προσπαθώ ταυτόχρονα να αξιοποιήσω τους συμπαίκτες μου. Η άμυνα της ΤΣΣΚΑ ήταν πολύ κλειστή και όποτε προσπαθούσα να βρω διάδρομο, έβγαινε δεύτερος ή και τρίτος παίκτης για να μην με αφήσουν να περάσω. Έχω πλέον συνηθίσει σ' αυτή την αντιμετώπιση, οπότε, έχω συνεχώς στο μυαλό μου να βρω τον ελεύθερο συμπαίκτη μου...

- Τελικά, ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο ή καλύτερα το πλήρες παιχνίδι κόντρα στους Ρώσους;

«Η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη ομάδα, με σπουδαίο προπονητή και πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Αλλά, όπως φάνηκε, έπαιζε υπό μεγάλη πίεση, ίσως γιατί την “κυνηγούσε” αυτό που συνέβη πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν εμφανές ότι είχε μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα και φάνηκε πιο πολύ από τις βολές. Ο Κρστιτς είχε 0/4 και ο Τεόντοσιτς 0/2 στο πρώτο μέρος, κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια! Ό,τι και να γινόταν, όμως, έτσι όπως παίξαμε, ήταν πολύ δύσκολο να χάσουμε! Είμαστε ασύλληπτοι στην άμυνα και όταν έχεις τόση συγκέντρωση στα ανασταλτικά σου καθήκοντα και βγάζεις τέτοια ενέργεια, όταν όλοι πηδάνε στα ριμπάουντ και είναι μία γροθιά, κάτι θα γίνει και θα τα βάλεις και στην επίθεση...»

- Τι διαφορετικό έχει αυτή η ομάδα και την κάνει τόσο αποτελεσματική;

«Μπορεί να μην διαθέτουμε το ταλέντο που έχουν κάποιοι αντίπαλοί μας, αλλά η “χημεία” που έχουμε σαν ομάδα, οι διακριτοί ρόλοι, ο χαρακτήρας που έχουμε “χτίσει”, οι καλές σχέσεις μεταξύ μας και ο υπερβάλλων ζήλος που δείχνουν όλοι οι παίκτες, έχουν κάνει αυτή την ομάδα να αρνείται να χάσει!»

- Και για όσους δεν είναι τόσο μυημένοι και κρίνουν βάσει των εμφανίσεων και των αποτελεσμάτων, έχει και καλό προπονητή... Η αμυντική τακτική του Γιώργου Μπαρτζώκα, έκανε την διαφορά στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, έτσι δεν είναι;

«Το πλάνο, άλλες φορές αποδίδει και ο προπονητής κερδίζει τα εύσημα κι άλλες όχι και δέχεται σκληρή κριτική, για την ακρίβεια στην Ελλάδα, “ενταφιάζεται”! Αλλά αυτή είναι η ζωή των προπονητών, αν κερδίζεις είσαι Θεός, αν χάνεις, δεν υπάρχεις... Στον ημιτελικό, είμαστε καλοί και συμπεριληφθήκαμε στην πρώτη κατηγορία...»

- Θα χάσεις ματς σε φάϊναλ-φορ; Έως τώρα, έχεις 5/5 στην καριέρα σου...

«Μακάρι να παίζουμε συνέχεια έτσι σαν ομάδα και να μην χάσω ποτέ!»

- Έχεις ξαναδεί ποτέ παίκτη σαν τον Χάϊνς, που μέσα σε ένα κορμί που δεν είναι ούτε 1,98 και και κανονικά θα έπρεπε να παίζει γκαρντ, συνδυάζει εκπληκτικά αθλητικά προσόντα και “κερδίζει κατά κράτος” ψηλότερους αντιπάλους, έχοντας παράλληλα μία σπάνια αίσθηση του αθλήματος...

«Το παιδί αυτό δεν υπάρχει... Ό,τι και να πεις είναι λίγο! Είναι ένας παίκτης που δεν ξεπερνάει το 1,95, αλλά υπερβαίνει όλους τους νόμους της φύσης και της βαρύτητας μαζί... Παίζει πάντα με τρομερή ενέργεια και πάθος, αλλά αυτά που έκανε σε άμυνα κι επίθεση, κόντρα σε Κάουν και Κρστιτς, θα μείνουν στην ιστορία! Δεν μπορούσαν να κουνηθούν στην επίθεση και να τον κουνήσουν στην άμυνα... Κυριολεκτικά μας “τρέλανε” όλους ο Κάϊλ!»

Τα γούρια του Σλούκα

«Έχουμε ήδη γράψει ιστορία με την πρόκρισή μας στον τελικό, αλλά πρέπει να κάνουμε το βήμα παραπάνω, γιατί εδώ που φτάσαμε θέλουμε να ξαναζήσουμε το ανέβασμα στην κορυφή της Ευρώπης!», είπε αρχικά ο “Σλούκι Σλούκ”, που μπαίνει στο γήπεδο σχεδόν πάντα στα τέλη του 1ου δεκαλέπτου για να δώσει ανάσες στον Σπανούλη.

«Ο Βασίλης Σπανούλης δεν παύει να είναι ο ηγέτης αυτής ομάδας, αλλά υπάρχουν βραδιές που μπορεί να χρειαστεί να πάρω περισσότερες προσπάθειες και αυτό είναι αποτέλεσμα του επιθετικού πλουραλισμού που χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό. Μετά τον τραυματισμό του φίλου μου του Βαγγέλη (Μάντζαρη), ο coach με εμπιστεύεται περισσότερο και αυτό σημαίνει ότι πλέον ότι προσπαθώ περισσότερο στην άμυνα!», επεσήμανε ο 23χρονος διεθνής point-guard που πριν από κάθε ματς δαγκώνει δύο φορές μία μπανάνα και φοράει πάντα διπλές κάλτσες!

«Πουθενά αλλού τόσο μεγάλη θέληση για νίκη!»

«Με τόσα πολλά που μας έτυχαν φέτος, με την αποχώρηση του Ντόρσεϊ, που ήταν ο παίκτης-κλειδί για την άμυνά μας, με τον τραυματισμό του Μάντζαρη και την διαφορετική προπονητική φιλοσοφία, το να είμαστε 40 λεπτά μακριά από το... back to back, λέει πολλά για τον χαρακτήρα της ομάδας μας! Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε κάποια ομάδα με μεγαλύτερη επιθυμία για τη νίκη και διάθεση και είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος με την προοπτική που βρίσκεται μπροστά μας!», σχολίασε ο “εξολοθρευτής” του Μίλος Τεόντοσιτς, Έϊσι Λο, που περιμένει πως και πως τον αποψινό τελικό, πολύ απλά γιατί δεν θα παίξει με ένεση και βαρύ διάστρεμμα όπως πέρυσι στο “Σινάν Ερντέν”.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ