2013-05-17 14:37:04
Φωτογραφία για Βρέθηκε χειρόγραφο μήνυμα του Τζοχάρ Τσαρνάεφ για την επίθεση στη Βοστώνη
Ένα χειρόγραφο μήνυμα φέρεται να είχε αφήσει ο κατηγορούμενος για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος συνελήφθη όταν εντοπίστηκε να προσπαθεί να κρυφτεί σε μια βάρκα.

Στο μήνυμα περιέγραφε την πράξη του ως «αντίποινα» για τους πολέμους των ΗΠΑ σε μουσουλμανικές χώρες, όπως ανέφερε σήμερα ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS. Το FBI δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Μασαχουσέτης δείχνει τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ να κρύβεται σε μία βάρκα. (REUTERS/Massachusetts State Police) Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το κανάλι ανέφερε ότι ο 19χρονος έγραψε με στυλό ένα μήνυμα μέσα στη βάρκα όπου τον βρήκαν οι αστυνομικοί, τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Το μήνυμα αυτό συνοψίζεται στο ότι «όποιος επιτίθεται σε έναν μουσουλμάνο, επιτίθεται σε όλους τους μουσουλμάνους», μετέδωσε το CBS.


Σύμφωνα πάντα με το τηλεοπτικό δίκτυο, ο Τζοχάρ χαρακτήρισε «μάρτυρα» τον 26χρονο αδελφό του, Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του από την αστυνομία.

«Βασικά, το σημείωμα έλεγε (…) οι επιθέσεις είναι αντίποινα για τα εγκλήματα των ΗΠΑ εναντίον των μουσουλμάνων σε χώρες όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν και ότι τα θύματα της Βοστώνης ήταν παράπλευρες απώλειες, με τον ίδιο τρόπο που αθώα θύματα ήταν παράπλευρες απώλειες στους πολέμους των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο», είπε ο δημοσιογράφος Τζον Μίλερ, ο οποίος είναι πρώην εκπρόσωπος του FBI.

Από τις εκρήξεις δύο βομβών στη Βοστώνη σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 264. Ομοσπονδιακοί αστυνομικοί συνέλαβαν στις 19 Απριλίου τον Τζοχάρ, ο οποίος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε θάνατο εάν κριθεί ένοχος από τα δικαστήρια.

parathiro.net
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ