2013-05-20 01:59:03
Φωτογραφία για «Κάλεσε σουνίτες και σιίτες να προσευχηθούν μαζί»
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μαλίκι κάλεσε χθες σουνίτες και σιίτες να προσευχηθούν μαζί, μετά τις... πρόσφατες επιθέσεις εναντίον χώρων λατρείας οι δράστες των οποίων, όπως υποστήριξε, είναι εχθροί και των δύο δογμάτων.

«Κάνω έκκληση για κοινές προσευχές σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Βαγδάτης κάθε Παρασκευή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός.

«Αυτοί που βάζουν στο στόχαστρο τεμένη είναι εχθροί τόσο των σουνιτών όσο και των σιιτών και επιδιώκουν να πυροδοτήσουν τη σύγκρουση» μεταξύ των δύο δογμάτων, σημείωσε.

Την Παρασκευή 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από εκρήξεις βομβών σε ένα σουνιτικό τέμενος μετά την προσευχή στην Μπακούμπα, τα βορειοανατολικά της Βαγδάτης. Την προηγουμένη, σε επίθεση αυτοκτονίας στην είσοδο ενός σιιτικού τεμένους στο Κιρκούκ σκοτώθηκαν 12 άτομα.

Η κατάσταση στο Ιράκ είναι τεταμένη καθώς η σουνιτική μειονότητα διαδηλώνει εδώ και πέντε μήνες σε πολλές περιοχές κατηγορώντας την κυβέρνηση του σιίτη πρωθυπουργού ότι επιχειρεί να περιθωριοποιήσει τους σουνίτες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Λιμενικό έδωσε τη λύση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Λιμενικό έδωσε τη λύση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ