2013-05-20 14:32:53
Φωτογραφία για Άκης – Βίκυ to be continued: Εμβάσματα εκατομμυρίων, υποβρύχια, καρφιά, εντάσεις και ενστάσεις
​Νέα στοιχεία για την πορεία εμβάσματος που συνδέεται με τις προμήθειες εξοπλισμών προγραμμάτων έφτασαν στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας όπου δικάζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και άλλα 18 άτομα για τις μίζες από τα εξοπλιστικά και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω offshore εταιριών!

Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν την κίνηση εμβασμάτων 2 εκατομμυρίων 70 χιλιάδων ευρώ που σχετίζεται με τη σύμβαση των υποβρυχίων. Από την πλευρά του ο δικηγόρος του πρώην Υπουργού Λεωνίδας Κοτσαλής προανήγγειλε την κατάθεση πορίσματος λογιστών που καταλήγουν ,όπως είπε, σε καταιγιστικά συμπεράσματα και το κατηγορητήριο είναι στον αέρα. Ο έτερος υπερασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος επανέφερε το θέμα της εξέτασης των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση του προϊσταμένου του -ΣΔΟΕ Νίκου Μαϊτού, ο οποίος απαντά σε ερωτήσεις της υπεράσπισης.


«Από τη συνολική εμπλοκή της Λαμπροπούλου θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς ότι οι εταιρίες είναι συμφερόντων της, αν και τυπικά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Μαϊτός, ρίχνοντας καρφιά και για τον επιχειρηματία Γ.Σαχπατζίδη.

Ο εν λόγω μάρτυρας, αναφέρθηκε ακόμη στο ρόλο του Αστέριου Οικονομίδη ιδιοκτήτη της «Arcon» η οποία είχε αναλάβει τις επισκευές ανακαίνησης στο νεοκλασικό ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Όπως είπε ο μάρτυρας- εμπλέκοντας επί της ουσίας τον κ Οικονομίδη στην υπόθεση- κάποια στιγμή ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη του τηλεφώνησαν και του ζήτησαν πληροφορίες γιατί αντιμετώπιζαν προβλήματα με τη θέρμανση του ακινήτου.

Ο μάρτυρας επικαλέστηκε τα όσα ο κ Οικονομίδης είχε αναφέρει, όταν κλήθηκε από το ΣΔΟΕ να δώσει εξηγήσεις, και στο σημείο αυτό η Βίκυ Σταμάτη, αντέδρασε λέγοντας προς το δικαστήριο «Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε κατ όψη τον κ Οικονομίδη». Πάντως απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης για το αν ο κ Οικονομίδης θα μπορούσε να γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από τις εταιρίες στις οποίες άνηκε το νεοκλασικό στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πριν αυτό περάσει στην κατοχή της Βίκυς Σταμάτη, εκείνος απάντησε «Ναι θα μπορούσε να γνωρίζει»

Παράλληλα ο μάρτυρας ανέφερε πως ο κ Οικονομίδης έχει εμπλοκή και στην αγοραπωλησία του ακινήτου στη Δεινοκράτους, ενώ όπως είπε, έχει κάνει επισκευαστικές εργασίες στο ακίνητο επί της οδού Κομνά Τράκα.

«Δεν γίνεται να μη γνωρίζει ο κ Οικονομίδης τον πραγματικό δικαιούχο των ακινήτων» είπε ο κ Μαϊτός .

Πρόεδρος: «Ποιόν δηλαδή;»

Μάρτυρας: Τον κ Ζήγρα έστω. Όταν τον ρωτήσαμε ποιοι σας φέρνουν τα λεφτά για τις επισκευές αυτές, μας είπε γενικά και αόριστα ότι κάποιοι τα φέρνουν. Μας έλεγε ότι δεν γνωρίζει τον κ Τζοχατζόπουλο παρά μόνο κοινωνικά.

Ακόμα ο κ Μαϊτός άφησε να εννοηθεί στο δικαστήριο ότι δεν θεωρεί τον Ν. Ζήγρα πραγματικό ιδιοκτήτη της ΤΟΡΚΑΣΟ .

«Όταν κάνεις τέτοιου είδους οικονομικές συναλλαγές ξέρεις για ποιόν τις κανείς» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μαϊτός, ενώ μιλώντας για τον ξάδερφο του κ.Τσοχατζόπουλου Ν.Ζήγρα, ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ γνωστοποίησε πως «έχει προκύψει κατάθεση από το Ζήγρα στη Βίκυ Σταμάτη 2,5+2 εκ. ευρώ στις 15/01/97 και 12/02/97».

Αναφερόμενος στον πρώην στενό συνεργάτη του κ.Τσοχατζόπουλου τον κ.Ι.Σμπώκο, ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ διευκρίνισε πως «στη δική μου έρευνα δεν έχει προκύψει κάτι σχετικό. Γίνεται μια έρευνα αυτή την περίοδο για το πόθεν έσχες αλλά ακόμα είμαστε στο στάδιο συλλογής στοιχείων» .

«Το όνομά της υπάρχει μόνο σε ένα αρχικό συμφωνητικό με την ΑΡΚΟΝ αλλά από εκεί και πέρα δεν μας προέκυψε το όνομα της σε συναλλαγές ή πληρωμές. Πατέρας και κόρη μας δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το τίμημα. Ότι ο ιδιοκτήτης τους ειδοποίησε ότι το τίμημα έχει καταβληθεί και να προχωρήσουν στην αγοραπωλησία» είπε ο κ. Μαϊτός αναφερόμενος στο «ρόλο» της δικηγόρου και συγκατηγορούμενης του Τσοχατζόπουλου, Μαρία Ταλίτα - Τσεκούρα

Κατά την εξέταση του μάρτυρα προϊσταμένου του ΣΔΟΕ που απαντά σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, ο πρόεδρος Χρ. Κατσιάνης, σε έντονο ύφος, τού επεσήμανε ότι η υπηρεσία του δεν επέμεινε ώστε να εντοπίσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της αμερικανικής εταιρείας Nobilis. Ο πρόεδρος έκανε λόγο σε “κενά και σκιές” που παραμένουν από το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

«Να ψάξετε να βρείτε ποιοι είναι αυτοί, γιατί αφήσατε κενά και σκιές. Ποιος ήταν ο κ Φώτης Αρβανίτης;» ρώτησε ο πρόεδρος με τον κο Μαϊτό να απαντά «Το ψάξαμε κύριε πρόεδρε έχε πεθάνει».

Η Αρετή μπορούσε να αγοράσει τη Δεινοκράτους

Σε ότι αφορά την Αρετή Τσοχατζοπούλου και το ακίνητο της Δειμοκράτους, το οποίο την εμπλέκει στην υπόθεση, ο κ Μαϊτός τόνισε στο δικαστήριο κατόπιν ερώτησης του συνηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου, πως η κόρη του πρώην υπουργού είχε τη δυνατότητα με βάσει τα δηλωθέντα εισοδήματά της, να αγοράσει το νεοκλασικό επί τις οδού Δεινομοκράτους στο Κολωνάκι. Ο συνήγορος υπεράσπισης της κόρης του πρώην υπουργού ρώτησε τον μάρτυρα εαν μπορεί να πιστοποιήσει ότι η αγορά του εν λόγου ακινήτου έγινε με χρήματα που προέρχονται από «μίζα» για την προμήθεια των TORN M1

«Όχι δεν το γνωρίζω. Στο πόρισμά μας πάντως δεν αμφισβητούμε ότι η Αρετή είχε τη δυνατότητα να προβεί στην αγορά του ακινήτου » είπε ο κ Μαιτός.

Και σήμερα παρούσες στο δικαστήριο είναι και η Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Πηγή: star
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ