2013-05-21 00:16:04
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ Aχαΐας: Για τη δήλωση και τους χαρακτηρισμούς του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής αναφορικά με τον Γ. Δραγασάκη
Η εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής από τον προεδρεύοντα του Κοινοβουλίου Γ. Δραγασάκη στη συνεδρίαση της Ολομέλειας την περασμένη Παρασκευή είναι σαφές ότι έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τη Χρυσή Αυγή, γιατί ανέδειξε ότι μπορεί να υπάρξει και σε θεσμικό επίπεδο απάντηση στις νεοναζιστικές συμπεριφορές.

Ο σ. Γ. Δραγασάκης έπραξε το αυτονόητο σε θεσμικό επίπεδο. Η μέχρι σήμερα αδράνεια αλλά και επιλεκτική εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής από την τρικομματική συγκυβέρνηση -η οποία έχει μετατρέψει τον Κανονισμό σε κουρελόχαρτο με τις αντισυνταγματικές τροπολογίες και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που φέρνει νύχτα, τη διαδικασία συζήτησης των νομοσχεδίων, την προσπάθεια θεσμικής συγκάλυψης στην επιτροπή Λαγκάρντ κ.ά.-, έχει αφήσει περιθώρια που προσβάλλουν όχι μόνο το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών αλλά και τους ίδιους τους δημοκρατικούς θεσμούς και το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, βέβαια, δεν περιορίζεται σε διοικητικά μέτρα, αλλά προϋποθέτει την ενεργοποίηση και τη συλλογική δράση της κοινωνίας για την εξάλειψη των αιτιών που τον δημιουργούν.

Χθες οι Πατρινοί έδωσαν την απάντησή τους γυρίζοντας την πλάτη στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ