2013-05-21 00:32:27
Φωτογραφία για Αυτή είναι η καλύτερη 18άδα της φετινής Super League, fair play se Μπουμσόνγκ
Διαβάστε ποια είναι η καλύτερη 18άδα της φετινής Super League και τι ανέφεραν οι πρωταγωνιστές.

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (20/5) η απονομή των φετινών βραβείων του πρωταθλήματος της Super League.

Μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν ο πολυτιμότερος παίκτης, ο καλύτερος προπονητής, ο καλύτερος νέος της χρονιάς και η καλύτερη 18άδα ομάδα.

Πρώτος που βραβεύτηκε ήταν ο Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος με την φανέλα του Ολυμπιακού παρέλαβε το βραβείο του πρώτου σκόρερ με 20 γκολ σε 25 ματς.

Το βραβείο fair play της φετινής σεζόν πήρε  ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.

Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης επιλέχθηκε ο Έργκους Κάτσε του ΠΑΟΚ, ενώ καλύτερη ασίστ ψηφίστηκε αυτή του Ζέκα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Καλύτερο γκολ της σεζόν ψηφίστηκε του Τόμας Ντε Βινσέντι που πέτυχε στο ματς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Πολυτιμότερος παίκτης  της φετινής Super League ψηφίστηκε ο Τζαμέλ Αμπντούν του Ολυμπιακού και καλύτερος προπονητής ο Γιώργος Δώνης του ΠΑΟΚ.

 Σε ότι αφορά την καλύτερη δεκαοκτάδα αυτή είναι:

Τερματοφύλακες: Καρνέζης, Λοντίγκιν

Αμυντικοί: Σκόνδρας, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Κατσουράνης, Χολέμπας

Μέσοι: Ντε Βινσέντι, Ολαϊτάν, Κάτσε, Ζέκα, Ράγιος, Αμπντούν

Επιθετικοί: Αθανασιάδης, Θ. Παπάζογλου, Αγκάνθο, Δ. Παπαδόπουλος, Τζιμπούρ

Προπονητής: Γιώργος Δώνης

Συνοπτικά όσα δήλωσαν μετά την βράβευσή τους οι παίκτες:

Ο Γιάννης Σκόνδρας κατά την παραλαβή του βραβείου του δήλωσε: "Είναι τιμή για εμένα και επιβράβευση για τους κόπους μου. Από εκεί και πέρα συνεχίζω τη σκληρή δουλειά. Είναι μία καλή χρονιά για εμένα".

Ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι δήλωσε:"Μου δίνει μεγάλη χαρά γιατί αγωνίζομαι πολλά χρόνια στην ομάδα. Το γεγονός ότι με επιλέξανε μου δίνει θάρρος και δύναμη να συνεχίσω".

Ο Κώστας Κατσουράνης ανέφερε: "Τα ατομικά βραβεία θα είναι καλά αλλά ακόμη καλύτερα είναι τα ομαδικά. Εύχομαι ο ΠΑΟΚ να τερματίσει στην πρώτη θέση των πλεϊ οφ".

Ο Χοσέ Χολέμπας τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω όσους με επέλεξαν. 'ξηταν καλή χρονιά για εμένα αλλά και για την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω σύλλογο και φιλάθλους για την υποστήριξη. Είμαι πραγματικά χαρούμενος".

Ο Αμπντούν επεσήμανε: "Είμαι πολύ χαρούμενος για το βραβείο. Το αφιερώνω στους συμπαίκτες μου, στη διοίκηση και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού".

Ο Κάτσε τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, την οικογένεια μου και τον προπονητή γιατί αν δεν  ήταν  αυτοί δεν θα είχα πάρει αυτό το βραβείο", ο Ζέκα από την πλευρά του πρόσθεσε: "Είμαι ευτυχισμένος για το βραβείο. Ευχαριστώ τους  συμπαίκτες μου και την οικογένεια μου γιατί είναι το στήριγμα μου".

Ο Ράγιος του Αστέρα είπε: "Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι στους κορυφαίους 18 του πρωταθλήματος, αφού αυτό δείχνει ότι δούλεψα πολύ μέσα στη χρονιά".

Τέλος από την κατηγορία των μέσων, ο Ντε Βινσέντι είπε: "Είναι τιμή για εμένα και τον ΠΑΣ. Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένεια μου και τους φίλους μου".

Σε ότι αφορά τους επιθετικούς, αυτοί είπαν:

Ο Τζιμπούρ ανέφερε: "Είμαι περήφανος που παίρνω αυτό το βραβείο. Ελπίζω να συνεχίσω σε αυτό το ρυθμό και να καταφέρω το ίδιο την επόμενη χρονιά".

Ο Αθανασιάδης είπε: "Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου και στον προπονητή  γιατί χωρίς αυτούς δεν θα το είχα πάρει αυτό το βραβείο. Είναι ένα βραβείο που μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Είναι η ανταμοιβή των κόπων μου".

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος τόνισε: "Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα μετά από τρία χρόνια και βοήθησαν την ομάδα μου".

Τέλος, ο Θανάσης Παπάζογλου δήλωσε: "Ξεκίνησα μία σεζόν με δύσκολους στόχους. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε αρκετά και εν τέλει κατάφερα να πάρω αυτό το βραβείο".

Το βραβείο fair play στον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ

Το φετινό βραβείο fair play πήγε στον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος τόνισε: " Δεν ήθελαν να κρυφτώ πίσω από μία δικαιολογία. Πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και ήταν πραγματικά δικό μου λάθος. Θα ήθελαν να πάρω το βραβείο σε  καλύτερες συνθήκες αλλά και έτσι είναι σημαντικό.

Αν πιστεύουν οι οπαδοί και όσοι ψήφισαν ότι το αξίζω τότε είναι κάτι καλό. Ήταν κάτι φυσιολογικό για εμένα και τη στιγμή που το έκανα δεν σκεφτόμουν το βραβείο. Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένεια μου και στους οπαδούς του Παναθηναϊκού".

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ