2013-05-21 01:34:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Την Τετάρτη ξανά στα δικαστήρια οι 4 νεαροί που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. - Ένταση κατά την είσοδο τους στο γραφείο του Εισαγγελέα
Την Τετάρτη θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών οι τέσσερις νεαροί που οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στα δικαστήρια. Άπαντες πήραν αναβολή για να δικαστούν το μεθαύριο το μεσημέρι.

Κατά την είσοδό τους στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση όταν ορισμένοι από τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο της Γούναρη για να ακολουθήσουν τους συλληφθέντες και εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Το χρονικό

13:13 Σε περισσότερες από 40 προσαγωγές και σε 4 συλλήψεις προχώρησε χθες η αστυνομία στην Πάτρα, η οποία πέρασε άλλη μια νύχτα αγωνίας, λόγω της παρουσίας μελών της Χρυσής Αυγής για την εκδήλωσή της στη Γερμανού και αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στο κέντρο.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας σε σημεία που θεωρούνταν πιθανοί στόχοι και μπλόκαρε μεγάλη ομάδα νεαρών πριν αυτοί εισέλθουν στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου. Η νύχτα ωστόσο έληξε χωρίς ακραία επεισόδια και καταστροφές, αλλά με την κατάσταση να δείχνει έτοιμη να οξυνθεί ανά πάσα στιγμή.


Οι τέσσερις συλληφθέντες επέβαιναν σε δύο δίκυκλα και σύμφωνα με την αστυνομία κατείχαν γκλοπ, ενώ κατηγορούνται και για αντίσταση. Πρόκειται για δύο 26χρονους, για έναν 21χρονο κι έναν 19χρονο.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση. Στο μεταξύ στη 1.30 το μεσημέρι αναμένεται να παρουσιαστούν στο αυτόφωρο οι συλληφθέντες της Παρασκευής.

Αυτή την ώρα ομάδα περίπου 50 νεαρών έχει συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, στη διασταύρωση Κορίνθου και Γούναρη. Ακόμη δεν έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες.

02:34 Σε τέσσερις προσαγωγές ατόμων τα οποία εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα προχώρησε η Αστυνομία.

Οι προσαχθέντες βρίσκονται αυτή την ώρα στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού και σχηματίζεται δικογραφία εναντίον τους κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται οι προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Η Αστυνομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε επιφυλακή. Δυνάμεις βρίσκονται κοντά σε πιθανούς "στόχους" επιθέσεων.

21:01 Στην Πλατεία Γεωργίου επέστρεψαν πριν από λίγο οι συγκεντρωμένοι, αφού βρέθηκαν νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια στην λεωφόρο Γούναρη. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι στην αντιφασιστική πορεία, έστριψαν αριστερά προς την πλατεία Γεωργίου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας και των ΜΜΕ.

Ορισμένοι φέρουν κράνη, κουκούλες και ρόπαλα. Η Αστυνομία έχει αποκλείσει τη Γούναρη με μια κλούβα.

Δείτε ακόμα: Πάτρα: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση της Xρυσής Αυγής - Ισχυρές ομάδες περιφρούρησης

19:46 Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι συμμετέχοντες στο Αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Αρχικά κινήθηκαν στην οδό Κορίνθου προς το Παράρτημα.

19:33 Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των συγκεντρωμένων στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Αυτή την ώρα υπολογίζονται πως στο συλλαλητήριο συμμετέχουν 600-650 άτομα.

Την ίδια ώρα ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος της οδού Γούναρη, με την παρουσία των ΜΑΤ να είναι ισχυρή στη διασταύρωση με την Καραϊσκάκη, κοντά δηλαδή στο Μεταγωγών.

Παράλληλα άρχισαν να συγκεντρώνονται και οι πρώτοι φίλοι της Χρυσής Αυγής στην οδό Γερμανού.

Διμοιρίες των ΜΑΤ, αυτή την ώρα έχουν ακροβολιστεί σε περιοχές της άνω πόλης με επίκεντρο την πλατεία Ομονοίας προκειμένου, στην περίπτωση που οι συγκεντρωμένοι της πλατείας Γεωργίου πραγματοποιήσουν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής να μην υπάρξει προσέγγιση στην οδό Γερμανού.

Η Αστυνομία πραγματοποιεί περιπολίες πέριξ της πλατείας χωρίς όμως να προσεγγίζει το χώρο.

Στην πόλη πάντως είναι πολύ ισχυρές οι δυνάμεις της Αστυνομίας με στόχο να αποφευχθούν οι συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και μελών της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυθεί με δύο διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξεως της Αθήνας.

18:22 Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται αυτή την ώρα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιούν Αριστερές και Αντιρατσιστικές οργανώσεις της πόλης. Μέχρι αυτή την ώρα οι συγκεντρωθέντες προσεγγίζουν τους 200 ενώ η προσέλευση συνεχίζεται.

Οι συμμετέχοντες είναι κυρίως νεαρά άτομα και φωνάζουν συνθήματα, ενώ κάποιοι (λίγοι) εξ’ αυτών έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και μαντίλια.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι εξαιρετικά διακριτική και στην παρούσα φάση σχεδόν περιορίζεται στην Ερμού έξω από τα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε επιφυλακή γιατί ως γνωστόν για τις 8:00 απόψε η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματίσει ανοικτή συγκέντρωση στην οδό Γερμανού.

Πληροφορίες από thebest

Φωτο από Πελοπόννησο
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ