2013-05-21 04:04:22
Φωτογραφία για Κύπρος: Αποκάλυψη από υπάλληλο: «Στέλεχος της τράπεζας έβγαλε 2,2 εκ. την επομένη του Eurogroup»
Με την κατάθεση των Προέδρων των Επιτροπών Θεσμών και Ελέγχου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη και Γιώργου Γεωργίου συνεχίζεται...η διαδικασία ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση της οικονομίας.

Ο κ. Συλλούρης σε ερώτηση για την καυτή λίστα με τα ονόματα 6.000 ατόμων που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό είπε ότι η Βουλή ζήτησε τη λίστα από την Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εξεταστούν οι εκροές, ιδιαίτερα την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, αλλά και την περίοδο που αποφασίστηκε η στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας.

Ωστόσο, τόνισε, η Κεντρική Τράπεζα απέστειλε κατάλογο με ονόματα μεταξύ 1ης και 15ης Μαρτίου.

Αυτό που θέλουμε να διαπιστώσουμε, είπε ο κ. Συλλούρης, είναι εάν την ώρα που η Βουλή ενίσχυε τη Λαϊκή με 1,8 δισ. ευρώ κάποιοι έπαιρναν προνομιακά δάνεια ή είχαν προνομιακή πληροφόρηση, ενώ τα χρήματα των πολιτών ήταν παγιδευμένα.

Εξάλλου, ο κ. Συλλούρης κατήγγειλε ότι προωθήσαμε την κουμπαριά και τον κομματικό συνεργάτη αντί την αξία και την ικανότητα, ενώ αναφέρθηκε και σε παραχώρηση προνομιακών δανείων σε μοναστήρια.


Μάλιστα ενώπιον της Επιτροπής έγινε και μια αποκάλυψη η οποία προκάλεσε αίσθηση. Σύμφωνα με τον κ.Συλλούρη, υπάλληλος τράπεζας κατήγγειλε ότι στέλεχος της ίδιας τράπεζας έβγαλε στις 16 ή 17 Μαρτίου, 2,2 εκατομμύρια σε τράπεζα του εξωτερικού.

Για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει γίνει ακόμη έρευνα, ενώ η πράξη αυτή χαρακτηρίζεται ως παράνομη, αφού δεν μπορούσαν να γίνουν πράξεις μετά και το διάταγμα που ακολούθησε το Eurogroup της 15ης Μαρτίου.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ