2013-05-22 12:21:03
Φωτογραφία για Στη φάκα ο Ε/κ μεσάζων για πώληση περιουσιών στα κατεχόμενα
Άλλη μια μεγάλη επιτυχία μετρά το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών καθώς κατάφερε να οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να πετύχει την καταδίκη Ελληνοκύπριου, ο οποίος ασκούσε παράνομα το επάγγελμα του κτηματομεσίτη και στα κατεχόμενα, οδηγώντας εκατοντάδες πρόσφυγες ενώπιον της λεγόμενης Επιτροπής Αποζημιώσεων του ψευδοκράτους.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος, είχε αποθρασυνθεί σε τέτοιο βαθμό που διαφήμιζε τη δραστηριότητά του στα κατεχόμενα και τις προσβάσεις που απέκτησε στο ψευδοκράτος σε επαγγελματική κάρτα που εξέδωσε και μοίραζε πέρα-δώθε στις ελεύθερες περιοχές. «Αν θέλετε να πωλήσετε στα κατεχόμενα ή να αγοράσετε τουρκοκυπριακή γη στην ελεύθερη περιοχή, αποταθείτε στον κατάλληλο για άμεση εξυπηρέτηση», γράφει στην επαγγελματική του κάρτα, η οποία να σημειωθεί, κατατέθηκε ως ενοχοποιητικό στοιχείο στο Δικαστήριο και συνέτεινε στην καταδίκη του.

Το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών έθεσε τον συγκεκριμένο παράνομο κτηματομεσίτη στο στόχαστρό του, μετά από σχετικές καταγγελίες που τέθηκαν ενώπιόν του για την παράνομη δράση του καθώς και για τον ρόλο μεσάζοντα που διαδραματίζει σε υποθέσεις που καταχωρούνται στη λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων.


Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόσωπο, που παρεμπιπτόντως είναι πρόσφυγας από τη Βοκολίδα, αναλαμβάνει εκ μέρους άλλων προσφύγων να συμπληρώνει και να καταθέτει ενώπιον της Επιτροπής Αποζημιώσεων του ψευδοκράτους τις σχετικές αιτήσεις. Είναι το πρόσωπο που λειτουργούσε παράνομο κτηματομεσιτικό γραφείο στη Λάρνακα στο οποίο κατέφευγαν πρόσφυγες για να συμπληρώσουν τις σχετικές αιτήσεις προς τη λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων.

Τη λειτουργία του εν λόγω γραφείου στη Λάρνακα κατήγγειλε από το βήμα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Σοφοκλής Φυττής. Μέχρι να εμπλακεί η Αστυνομία, το γραφείο έβαλε λουκέτο.

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος παράνομος κτηματομεσίτης δραστηριοποιείται και στην πώληση τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές και δεν αποκλείεται, να έχει σχέση με το κύκλωμα των δημοσίων υπαλλήλων που δρούσε για χρόνια στο Κτηματολόγιο και ξηλώθηκε πρόσφατα.

Η καταδίκη του, κατέστη εφικτή όταν επιθεωρητής του Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών επικοινώνησε μαζί του και του συστήθηκε ως πελάτης που ενδιαφέρεται για αγορά τουρκοκυπριακής περιουσίας στις ελεύθερες περιοχές.

Συνολικά του απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες για παράνομη άσκηση του επαγγέλματος του κτηματομεσίτη καθώς και για διαφήμιση κτηματικής συναλλαγής.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε χρηματική ποινή €1.050 (€350 για κάθε κατηγορία). Ποινή, βεβαίως, που δεν μπορεί να θεωρείται αποτρεπτική αν λάβει κανείς υπόψη τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που καταβάλλονται ως προμήθεια στους μεσάζοντες σε αγοραπωλησίες ακινήτων, πόσω μάλλον για τον συγκεκριμένο, ο οποίος ενεργεί και ως μεσάζων στη λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία, το Δικαστήριο μπορεί να επιβάλλει ποινή φυλάκισης για παράνομη κτηματομεσιτία μέχρι και δυο χρόνια. Εντούτοις, κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι σήμερα.

Οι εκατοντάδες υποθέσεις που οδήγησε ενώπιον της Δικαιοσύνης το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών εκδικάστηκαν με την επιβολή χρηματικών ποινών. Αποτέλεσμα, οι παράνομοι να συνεχίζουν απτόητοι τη δράση τους παρά τα δικαστικά διατάγματα που εξασφαλίζει το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την πειρατεία στον χώρο της κτηματομεσιτίας.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ