2013-05-22 13:53:04
Φωτογραφία για 10 επαγγελματικές συνήθειες που πρέπει να αποβάλλετε!
Δεν υπάρχει κανένα γραφείο χωρίς ελαττώματα, χωρίς υπαλλήλους με κακές επαγγελματικές συνήθειες. Υπάρχουν υπάλληλοι που μιλούν ακατάπαυστα, ενώ οι στοίβες από τα χαρτιά ανεβαίνουν, ή εργαζόμενοι που έρχονται διαρκώς μια ώρα μετά το άνοιγμα του γραφείου. Ωστόσο, με λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε όχι μόνο να μην πέσετε στον πειρασμό των παρακάτω συνηθειών, αλλά και να τις αντιστρέψετε υπέρ της καριέρας σας Αναβάλλουμε μια εργασία… και χάνουμε την προθεσμία!

Πόσες φορές έχουμε τρέξει πανικόβλητοι τελευταία στιγμή, ώστε να μην χάσουμε μια προθεσμία στη δουλειά; Εάν η κατάσταση ξεφύγει από τα χέρια μας, θα χάσουμε την εμπιστοσύνη του εργοδότη. Για αυτό, ας φτιάχνουμε πάντα ένα χρονοδιάγραμμα των υποχρεώσεων μας.

Είμαστε «κολλημένοι» με το Facebook και το Twitter

Εάν κάθε 10 λεπτά μπαίνουμε στο Facebook, τότε έχουμε πρόβλημα! Για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε από το θυμό του αφεντικού, ας του ζητήσουμε να ασχοληθούμε με την ενημέρωση της εταιρικής σελίδας. Άλλωστε, πολλοί εργοδότες ζητούν άτομα που γνωρίζουν τα πάντα για τα social media.


Μιλάμε άσχημα για την εταιρεία ή το αφεντικό στο διαδίκτυο

Με τα blogs, το Facebook και το Twitter μπορούμε να εκφράσουμε ο,τι συμβαίνει στη δουλειά μας. Παρόλα αυτά, δεν θα ήταν έξυπνο να αναφέρουμε δημοσίως πόσο μισούμε την εταιρεία ή το αφεντικό μας, αφού τα σχόλια μπορούν να «ταξιδέψουν» ακόμα και στο pc του προϊστάμενου μας!

Αφήνουμε την αφηρημάδα… να κατακτά το μυαλό μας!

Μπορεί να σκεφτόμαστε το Σαββατοκύριακο ή τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά σίγουρα δεν είμαστε προσηλωμένοι στη δουλειά μας. Παρόλα αυτά, μπορούμε να χαλαρώσουμε για 10 λεπτά και μετά να πιάσουμε δουλειά, αφού σύμφωνα με έρευνες, οι αφηρημάδα βοηθά τη δημιουργικότητα!

Είμαστε φλύαροι, παρά την υπερβολική δουλειά

Μήπως όλοι πνίγονται στη δουλειά και εμείς φλυαρούμε; Σίγουρα δεν είναι ο,τι καλύτερο να μας βλέπουν όλοι να χρονοτριβούμε. Ωστόσο, καλό είναι να ζητήσουμε να εργαστούμε μέσα σε μια ομάδα, να μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους πελάτες ή να είμαστε υπεύθυνοι για την οργάνωση των πάρτι της εταιρείας.

Ερχόμαστε αργά στο γραφείο και φεύγουμε νωρίς

Αρκετοί εργαζόμενοι έρχονται όλο και πιο αργά στο γραφείο και καταλήγουν να φεύγουν πρώτοι. Μπορεί να μην παίζουν ρόλο τα 10 λεπτά, αλλά σίγουρα η φήμη μας θα κινδυνέψει. Το ωράριο εργασίας είναι συγκεκριμένο και εάν ακολουθούμε συνεχώς αυτή την τακτική… στο τέλος μόνο επαγγελματίες δεν θα φανούμε!

Αρνούμαστε να «δεθούμε» με τους συναδέλφους μας

Δεν πρέπει να μπλέκουμε την προσωπική ζωή με τη δουλειά… αλλά γιατί να αρνηθούμε ένα ποτό με τους συνάδελφους μας; Η αποφυγή του «δεσίματος» με τους άλλους δεν θα βοηθήσει την καριέρα μας. Και όμως, εάν γνωριστούμε καλύτερα, θα περνάει πιο γρήγορα η ώρα στο γραφείο.

Λέμε τη φράση: «Δεν πληρώνομαι για να κάνω αυτό!»

Εάν το αφεντικό μας ζητήσει μια οποιαδήποτε δουλειά, δεν πρέπει να αρνηθούμε. Μερικοί λένε «Δεν πληρώνομαι για να φτιάχνω καφέ»! Και όμως, ο εργοδότης δεν περιμένει να ακούσει αυτή την απάντηση. Άλλωστε, σχεδόν κανένα αφεντικό δεν ασχολείται με τις ακριβείς αρμοδιότητες του κάθε υπαλλήλου…

Γράφουμε γρήγορα και απρόσεκτα email

Ένα λάθος «κλίκ» πάνω στο κουμπί «Απάντηση σε όλους» μπορεί να είναι καταστροφικό! Πρέπει να συνηθίσουμε το διπλό έλεγχο των email μας και το επίσημο ύφος τους, προσέχοντας παράλληλα την αποστολή τους. Δεν πρέπει ποτέ να στείλουμε email με ορθογραφικά λάθη σε έναν πελάτη.

Ξεπερνάμε τα όρια με το αφεντικό

Ακόμα και εάν έχουμε βγει με ένα συνάδελφο για φαγητό μετά τη δουλειά, δεν πρέπει να σχολιάζουμε το αφεντικό μας. Εάν μαθευτεί κάποιο σχόλιο, μπορεί να χάσουμε ακόμα και τη δουλειά μας. Για αυτό καλό είναι να προσέχουμε τα λόγια μας, ακόμα και στους κοντινούς ανθρώπους μας.

flowmagazine.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ