2013-05-23 02:48:03
Φωτογραφία για Γνήσιο λογισμικό χάριν της ελληνικής οικονομίας
Μεγαλύτερα οφέλη για την ελληνική οικονομία προκύπτουν από την αύξηση χρήσης γνήσιου λογισμικού, σε... αντίθεση με την αύξηση χρήσης πειρατικού, σύμφωνα με έρευνα της BSA (The Software Alliance) και του INSEAD, ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων διοίκησης επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η αύξηση 1% στη χρήση γνήσιου λογισμικού θα επέφερε μία αύξηση της τάξεως των 388 εκατ. δολαρίων στην εθνική παραγωγή, σε σύγκριση με τα 90 εκατ. δολάρια από μία αντίστοιχη αύξηση πειρατικού λογισμικού, που σημαίνει ότι η χρήση γνήσιου λογισμικού θα επέφερε 299 εκατ. δολάρια επιπλέον οικονομικό όφελος.

Η πρωτοποριακή ανάλυση «Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα: Το οικονομικό αντίκτυπο του γνήσιου λογισμικού» βασίζεται σε στοιχεία από 95 χώρες και αποδεικνύει τα οφέλη, που επιφέρει για τις εθνικές οικονομίες η χρήση γνήσιου λογισμικού. Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι η αυξανόμενη χρήση του γνήσιου λογισμικού συνεπάγεται σημαντική αύξηση στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ), ενώ τα οικονομικά οφέλη, που προκύπτουν από τη χρήση γνήσιου λογισμικού, είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα του πειρατικού λογισμικού.


Ακολουθούν επιπλέον ευρήματα της έρευνας:

H αύξηση χρήσης γνήσιου λογισμικού, σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά 1% θα εισφέρει κατ' εκτίμηση 73 δισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία, σε σύγκριση με τα 20 δισ. δολάρια από πειρατικό λογισμικό – μία διαφορά, ύψους 53 δισ. δολαρίων.

Κάθε χώρα, που περιλαμβάνεται στη μελέτη, είδε υψηλότερες οικονομικές αποδόσεις από τη χρήση γνήσιου λογισμικού, συγκριτικά με το πειρατικό λογισμικό.

Με βάση το δολάριο-για-δολάριο, η απόδοση της επένδυσης από τη χρήση γνήσιου λογισμικού είναι μεγαλύτερη στις αναπτυσσόμενες χώρες - $437 επιπλέον στο ΑΕΠ, κατά μέσο όρο. Ωστόσο, οι χώρες, ανεξαρτήτως επιπέδου εισοδήματος, έχουν όφελος: Κάθε επιπλέον δολάριο, που επενδύεται σε γνήσιο λογισμικό, έχει κατά μέσο όρο απόδοση της επένδυσης $117 στις υψηλού εισοδήματος χώρες και $140 σε μεσαίου εισοδήματος χώρες.

Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις, που θέλουν να ωφεληθούν από την οικονομική ευκαιρία, που προκύπτει από τη χρήση γνήσιου λογισμικού, θα πρέπει να αναλάβουν δράση στους ακόλουθους τομείς:

Καθιέρωση ισχυρών και σύγχρονων νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας, που προστατεύουν το λογισμικό και άλλο υλικό σε υπολογιστές, φορητές συσκευές και στο cloud, που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Εντατικοποίηση της επιβολής του νόμου περί προστασίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας με αποκλειστικούς πόρους.

Ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τους κινδύνους χρήσης πειρατικού λογισμικού.

Να αποτελέσουν οι ίδιες παράδειγμα, χρησιμοποιώντας μόνο γνήσιο λογισμικό και εφαρμόζοντας προγράμματα διαχείρισης πόρων λογισμικού.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ