2013-05-28 14:37:03
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε η μοναδική γαστρεντερολόγος!
Συνέλευση πραγματοποιούν την Παρασκευή οι γιατροί του νοσοκομείου του Βόλου. Μεγαλώνουν τα προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος του Νοσοκομείου, που όχι μόνο δεν γίνονται κινήσεις για να βελτιωθούν, αλλά αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια, με τους γιατρούς να «σηκώνουν τα χέρια», καθώς βλέπουν ότι δεν υπάρχει «φως στο τούνελ».

Μετά τα πρόσφατα περιστατικά παραιτήσεων γιατρών, σειρά είχε χθες η μοναδική γαστρεντερολόγος γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου, που σήκωνε στους ώμους της εδώ και μήνες, τη λειτουργία της ομώνυμης κλινικής.

Η κα Μάρα Καρδάση, που υπέβαλε χθες παραίτηση, δεν θα απομακρυνθεί άμεσα, καθώς πρέπει να υποβάλει και δεύτερη, στη διάρκεια ενός μήνα, ώστε να γίνει αποδεκτή από το υπουργείο Υγείας.

Την παραίτηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Νίκος Χαυτούρας, που επισήμανε ότι δικαιολογημένα η συνάδελφός του δεν μπορούσε ν’ ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις μια κλινικής μόνη, τη στιγμή που προβλέπονται τρεις θέσεις ειδικότητας γαστρεντερολόγου.


Σημειώνεται ότι η γιατρός κρατούσε μόνη της την κλινική, εδώ και οκτώ μήνες, οπότε και παραιτήθηκε ο συνάδελφός της διευθυντής Κ. Γεροβασίλης και, ενώ αναμενόταν επικουρικός γιατρός, στις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Συνέλευση των γιατρών

Στο μεταξύ, τις αντιδράσεις τους για την περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου, που κινδυνεύει να μετατραπεί σε …Κέντρο Υγείας, μεθοδεύουν οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος, που συγκαλούν, στη 1.30 το μεσημέρι της Παρασκευής, γενική συνέλευση στην οποία θα προσκληθούν και οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Ν. Μαγνησίας Νίκο Χαυτούρα, στη συνέλευση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με ενδεχόμενο να παραβρεθεί ο πρόεδρος κ. Βαρνάβας.

«Στη διάρκεια της συνέλευσης, θα καθοριστούν οι κινητοποιήσεις και οι μορφές αγώνα, ενάντια στην απαξίωση του Νοσοκομείου Βόλου», επισήμανε ο κ. Χαυτούρας, που συμπλήρωσε ότι οι γιατροί ανησυχούν σοβαρά για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του «Αχιλλοπούλειου».

Στήριξη απ΄την τοπική κοινωνία

Η πρόταση που θα γίνει στη συνέλευση, εκ μέρους του προεδρείου, είναι να γίνει συνάντηση με τους πολιτικούς και τους τοπικούς φορείς, ώστε να τους ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου, πρέπει να απασχολήσει και την τοπική κοινωνία, που πρέπει να κινητοποιηθεί και να αντιδράσει, συμπαραστεκόμενη στις αποφάσεις που θα ληφθούν το προσεχές διάστημα.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2o TATOI CIRCUIT ΦΙΛΠΑ 2013
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"2o TATOI CIRCUIT ΦΙΛΠΑ 2013"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ