2013-05-28 14:53:04
Φωτογραφία για Ο Πλούταρχος απαντά για τις πολιτικές του πεποιθήσεις
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σχετικά με την πολιτική και οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, από την οποία έχει επηρεαστεί και ο ίδιος, έδωσε ο Γιάννης Πλούταρχος, μέσω ανακοίνωσης που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο τραγουδιστής είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα: "Εγώ προσωπικά τα σλογκανάκια του στυλ 'ακραία δεξιά' και 'ακραία αριστερά', που τα χρησιμοποιούν κάποιοι έξυπνοι για να εκφοβίζουν τον κόσμο, τα ακούω βερεσέ. Εάν πραγματικά τα ακραία αυτά κόμματα διαχειριστούν με σωστό τρόπο και σεβασμό τα προβλήματα των Ελλήνων, θα είμαι ο πρώτος που θα τα ψηφίσει".

Συγκεκριμένα, για τη Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι "είναι το αποτέλεσμα μιας γενικότερης αγανάκτησης, μιας τεράστιας αδικίας. Παρότι δεν είμαι άνθρωπος των άκρων, θα ήθελα να σας ρωτήσω τι χειρότερο μπορεί να κάνει ένα ακραίο αριστερό ή ένα ακραίο δεξιό κόμμα από αυτούς που μας κυβερνούν
. Τα δημοκρατικά κόμματα δεν είναι αυτά που λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τους πολίτες υποχρεώνοντάς τους να δουλεύουν για 400 ευρώ και να λένε κι ευχαριστώ; Μιλάμε για τη φασιστική Χρυσή Αυγή, αλλά δεν λέμε κουβέντα για τον φασισμό τού να σου παίρνουν με το έτσι θέλω τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής! Αυτό τι είναι; Δεν είναι χούντα ή, ακριβέστερα, καπιταλιστική χούντα; Ο κόσμος είναι τόσο αποπροσανατολισμένος και τόσο φοβισμένος που θέλει να δώσει ευκαιρία στα άκρα".

Οι παραπάνω τοποθετήσεις προκάλεσαν ποικίλα σχόλια στα social media και στον ηλεκτρονικό τύπου, όπου και διαδόθηκαν, γι΄ αυτό και ο Πλούταρχος θέλησε μέσω της ιστοσελίδας του να διευκρινίσει ότι:

"Διαβάζοντας τις αναδημοσιεύσεις στα ηλεκτρονικά μέσα των δηλώσεών μου, στη συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα της 26ης Μαΐου, θα ήθελα να κάνω την εξής διευκρίνιση: 'H σκέψη μου και η έννοια μου, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η ελληνική κοινωνία, είναι η χώρα να βγει από το αδιέξοδο και να έχει ευημερία και πρόοδο. Το οφείλουμε στις γενιές που έρχονται. Δεν είχα φανταστεί πως θα δω το 2013 την Ελλάδα στα συσσίτια, να μην έχει δουλειά, και ένα μέλλον αβέβαιο για τα παιδιά της. Με ενδιαφέρει η επίλυση του προβλήματος στη πράξη από όπου και αν προέρχεται, και ουδέποτε τάχθηκα υπέρ κάποιου κόμματος. Σαν Έλληνες έχουμε μάθει να ζούμε με αξιοπρέπεια και δεν μπορεί να μας την στερήσει κανένας". Γιάννης Πλούταρχος.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΕΚ: Φούλης και τυπικά!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΕΚ: Φούλης και τυπικά!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ