2013-05-30 03:55:17
Φωτογραφία για Κύπρος: Απουσιάζουν από το σχολείο και πάνε σε παραλίες
Νωρίτερα από την επίσημη ημερομηνία, κατά την οποία κλείνουν τα γυμνάσια, επέλεξε να απέχει από τα μαθήματά του το 30% των μαθητών, σε παγκύπρια βάση.

Περίπου 7 χιλιάδες μαθητών δεν προσήλθαν αυτή τη βδομάδα στο σχολείο τους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου.

Αυτό συμβαίνει διότι οι μαθητές έχουν την λανθασμένη εντύπωση ότι την τελευταία βδομάδα δεν καταχωρούνται απουσίες, κι επομένως θεωρούν ότι μπορούν να απουσιάζουν χωρίς περιορισμούς.

Ωστόσο, το υπουργείο παιδείας ξεκαθαρίζει πως η άποψη αυτή που επικρατεί ανάμεσα στους μαθητές αποτελεί μύθο και πως οι απουσίες δεν δικαιολογούνται.

Όπως επισημαίνεται, η πλειονότητα των μαθητών που απουσιάζει, χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το διάβασμα για τις εξετάσεις, αλλά στην πραγματικότητα εκδράμει σε παραλίες και πισίνες.

Για χαλαρή νομοθεσία απουσιών κάνει λόγο η ΟΕΛΜΕΚ, καλώντας τον υπουργό παιδείας να επανεξετάσει τους κανόνες λειτουργίας των σχολείων.

Πάντως, κι αυτοί που πήγαν σήμερα σχολείο, δηλώνουν ότι ήταν η τελευταία μέρα.

Επίσημα η σχολική χρονιά για τα γυμνάσια, ολοκληρώνεται στο τέλος της βδομάδας. Το υπουργείο παιδείας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους μαθητές, καλώντας τους να προσέρχονται στο σχολείο μέχρι την τελευταία μέρα, και προς δικό τους όφελος λόγω των επαναλήψεων που γίνονται, αλλά και προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων λόγω απουσιών.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ