2013-05-30 19:00:14
Φωτογραφία για ΜΑΖΗΣ : ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΙΟ ΟΜΑΔΑ!
Το ήθελε πολύ και το πέτυχε. Ο Δημήτρης Μάζης στα "πατημένα" 36 κατέκτησε το πρώτο νταμπλ στην καριέρα του κι έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας παίκτης που στέφεται πρωταθλητής με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού διηγείται τον κόκκινο θρίαμβο στο "contra.gr":

Πέρυσι τέτοια εποχή στο κολυμβητήριο του Λαιμού πάλι ο Δημήτρης Μάζης έμελλε να αποδειχθεί ο μοιραίος παίκτης για τον Ολυμπιακό χάνοντας το πέναλτι στα τελευταία δευτερόλεπτα του 5ου τελικού και μαζί το πρωτάθλημα.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο "δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος" αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει όχι γιατί ο τόπος είναι ιερός για τον Έλληνα παίκτη αφού εκεί κέρδισε τους πρώτους του τίτλους ούτε γιατί ο ίδιος δεν έχει χαρακτήρα δολοφόνου αλλά γιατί εκείνο το πέναλτι αποτέλεσε την αφετηρία για να φτάσει στον φετινό θρίαμβο με την υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού.

"Η απώλεια του περσινού πρωταθλήματος όχι μόνο δεν έφερε την αμφισβήτηση στην ομάδα αλλά το αντίθετο" λέει ο ίδιος και εξηγεί: 

"Ήρθε η στήριξη από το σωματείο και από άλλους ανθρώπους που μας έδωσαν τη δύναμη να επιστρέψουμε πιο δυνατοί και να ξαναφέρουμε το πρωτάθλημα πίσω στον Πειραιά. Τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου εκτιμήσαμε πολύ αυτή τη στάση δεν πρόκειται να ξεχάσουμε αυτούς που μας στήριξαν στις δύσκολες στιγμές".

Όσο για τον ίδιο προσωπικά εκείνος ο τελικός του έχει μείνει στη μνήμη όχι για την απώλεια του πέναλτι αλλά γιατί όπως δήλωσε "κράτησα περισσότερο τους ανθρώπους που με στήριξαν και ήταν πολλοί αυτοί εντός και εκτός Ολυμπιακού".

Πολλοί είπαν ότι το φετινό πρωτάθλημα ήταν πιο γλυκό γιατί είχε προηγηθεί η απώλεια του περσινού.

"Θα διαφωνήσω. Όλοι οι τίτλοι είναι γλυκοί, ο καθένας είναι ξεχωριστός. Για μένα ακόμη περισσότερο γιατί ήταν το πρώτο νταμπλ στην καριέρα μου".

Τι περισσότερο είχε ο φετινός Ολυμπιακός από τον περσινό;

"Ήταν καλύτερος, ήταν πιο πλήρης και πιο καλά δουλεμένος. Είναι πολλά τα στοιχεία που συνετέλεσαν σε αυτή την φετινή πορεία. Κυρίως όμως ότι έπαιξε ως ομάδα, ο ένας για τον άλλο και το ομαδικό πνεύμα ήταν αυτό που επικράτησε σε όλες μας τις εμφανίσεις".

Η σειρά των τελικών ξεκίνησε με ήττα από τη Βουλιαγμένη και μάλιστα στον Πειραιά. Υπήρξε κάποια ανησυχία μετά το παιχνίδι εκείνο;

"Καμία ανησυχία θα έλεγα. Περισσότερο συσπείρωση υπήρξε γύρω από την ομάδα και μεγαλύτερη σοβαρότητα. Ασφαλώς δεν ήταν στο πρόγραμμα να χάσουμε τον συγκεκριμένο τελικό αλλά είναι κάτι που συμβαίνει κι έτσι το αντιμετωπίσαμε".

Είδαμε, τόσο στον τελικό του Κυπέλλου όσο και στους περισσότερους τελικούς των πλέι οφ, με αποκορύφωμα τον τελευταίο, ότι ο Ολυμπιακός αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη.

"Προσπαθούμε να παίζουμε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αλλες φορές το καταφέρνουμε άλλες όχι. Το ότι κάναμε την ανατροπή, μετά από χρόνια βέβαια δεν το θυμάται κανείς. Όλοι θα θυμούνται το νταμπλ".

Την μέρα που κατακτήσατε το πρωτάθλημα στη Βουλιαγμένη συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου πρωταθλητριών στη Βουδαπέστη. Μπορεί ο Ολυμπιακός να επαναλάβει ανάλογη επιτυχία στο άμεσο μέλλον;

"Και βέβαια μπορεί. Προσωπικά πιστεύω στους αθλητές της νέας γενιάς που διαθέτει, έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους και πολύ ταλέντο. Όμως τίποτα δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Ο Ολυμπιακός της σεζόν 2001-2002 δεν εμφανίστηκε ξαφνικά, είχε παίξει και την προηγούμενη χρονιά σε ευρωπαϊκό τελικό. Είχε δουλέψει πολύ από πίσω. Η ομάδα διαθέτει όλα τα συστατικά για να κάνει μια λαμπρή πορεία αρκεί να δουλέψουν σκληρά όλοι από τη θέση που κατέχει ο καθένας".

Η επόμενη μέρα του Δημήτρη Μάζη που βαδίζει στα 37 τι επιφυλάσσει ;

"Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι για το μέλλον, είναι νωρίς και θέλω να χαλαρώσω με τους συμπαίκτες μου και να απολαύσω αυτή την κατάκτηση. Μ' αρέσει πολύ το κλίμα. Περνάμε καλά στα καμαρίνια όπως λένε και οι ηθοποιοί κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Συμβόλαιο δεν υπάρχει και όταν έρθει η ώρα θα τα συζητήσουμε όλα".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ