2013-06-01 21:03:05
Φωτογραφία για H αστυνομία έριχνε δακρυγόνα σε πολίτες και η τουρκική τηλεόραση έδειχνε... καλλιστεία
Την ώρα της άγριας καταστολής τα τηλέφωνα είχαν πάψει να λειτουργούν, οι αντικυβερνητικές ιστοσελίδες είχαν «πέσει», οι ενημερωτικές σελίδες μεγάλων τουρκικών εφημερίδων έκανε μόνο ελάχιστη αναφορά στα επεισόδια, ενώ οι τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί συνέχισαν το κανονικό τους πρόγραμμα αποσιωπώντας τα όσα διαδραματίζονταν στην πλατεία Ταξίμ.

Μάλιστα, ένα από τα τουρκικά κανάλια την ώρα που οι ένστολοι εκτόξευαν δακρυγόνα σε απλούς πολίτες, τη στιγμή που η αστυνομία πραγματοποιούσε ρίψη δακρυγόνων ακόμα και στο εσωτερικό λόμπι πολυτελούς ξενοδοχείου όπου είχαν βρει καταφύγιο διαδηλωτές, αλλά ακόμα και σε σταθμούς μετρό, επέλεξε να μεταδώσει καλλιστεία! Η Μις Τουρκία πόζαρε χαμογελαστή με τα απαιτούμενα δάκρυα συγκίνησης να κυλούν στα μάγουλά της, ενώ φορούσε την τιάρα και δεχόταν τα χειροκροτήματα του κοινού που την έραιναν με λουλούδια Οι χρήστες των δημοφιλών τόπων κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλουν πως το Facebook έχει «πέσει» και προβλέπουν ότι σύντομα δεν θα έχουν πρόσβαση σε κανέναν ιστότοπο.

Την ίδια ώρα πολλοί είναι οι χρήστες που στέλνουν ευχαριστήρια μηνύματα στον Τζακ Ντόρσι, τον ιδρυτή του Twitter για τη συμβολή του μέσου στον αγώνα τους.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ