2013-06-05 06:33:03
Φωτογραφία για Γιώργος Κελέφης: Ένας ιχνηλάτης της μόδας
Ο Γιώργος Κελέφης γεννήθηκε και έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Από το 1996 είναι ο εκδότης του "OzonRAW" - του πρώτου free press εντύπου στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Επενδυτής" μίλησε για το λόγο που ασχολήθηκε με τη μόδα:

"Λόγω του περιοδικού, το οποίο το 2000, λόγω διαφόρων συγκυριών, μεταλλάχθηκε από οδηγός πόλης που ήταν και στράφηκε πιο κοντά στο κομμάτι της σύγχρονης τέχνης και της μόδας.

Αρχίσαμε να συμμετέχουμε σε διάφορες διεθνείς φουάρ Τέχνης αλλά και σε αντίστοιχες εκθέσεις μόδας του εξωτερικού, ενώ παράλληλα ήρθαμε σε άμεση επαφή με το label και τον κόσμο του design.

Είδαμε ότι υπάρχει ένα μικρό κενό σε αυτό το κομμάτι στην Ελλάδα, τουλάχιστον στους νέους σχεδιαστές, και σιγά σιγά ξεκινήσαμε κάποιες πρώτες προσπάθειες για να δημιουργήσουμε εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πλατφόρμα ώστε να αναδειχθούν αυτοί οι νέοι σχεδιαστές."

Στην ερώτηση αν η μόδα είναι Τέχνη, απάντησε:

"Αυτό είναι ένα ερώτημα που παραμένει χωρίς απάντηση. Υπάρχουν δημιουργίες όπου η ιδέα που τις γέννησε ξεπερνά το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκαν και τότε η μόδα αγγίζει το σύμπαν της Τέχνης.

Από την άλλη, μια σημαντική μερίδα της παγκόσμιας σκηνής των σχεδιαστών αρνείται πεισματικά για τον εαυτό της το χαρακτηρισμό «καλλιτέχνες»."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανανέωσε ο Παράσχος
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανανέωσε ο Παράσχος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ