2013-06-07 13:44:04
Φωτογραφία για Στα σκαριά δύο τράπεζες στα πρότυπα των γερμανικών ταμιευτηρίων
Την ίδρυση δύο τραπεζών, σε Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία, που θα λειτουργούν στα πρότυπα των γερμανικών ταμιευτηρίων, έχει ήδη προαναγγείλει το διευθυντικό στέλεχος της... Sparkasse - Finanzgruppe, Γιούργκεν Ένγκελ.

Στοχεύοντας στη στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα δύο νέα τραπεζικά καταστήματα θα μπορούν να ξεκινήσουν τις εργασίες τους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ οι πόλεις που θα τα φιλοξενήσουν θα είναι η Πάτρα ή η Καλαμάτα για την Πελοπόννησο και η Βέροια ή η Κατερίνη για την Κεντρική Μακεδονία.

Δεν θα πρόκειται για υποκαταστήματα του γερμανικού ομίλου, αλλά για αυτόνομες τράπεζες, που θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.

Η επιλογή της Ελλάδας για τη δημιουργία δύο νέων καταστημάτων υπό την «ομπρέλα» της Sparkasse έγινε λόγω των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που διαβλέπουν στην ελληνική περιφέρεια οι επιτελείς του γερμανικού ομίλου. Στο επίκεντρο των προσδοκιών ανάπτυξης βρίσκονται παραδοσιακές δραστηριότητες της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, όπως ο αγροτικός τομέας και ο κλάδος του τουρισμού, αλλά και ο τομέας ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

news.pathfinder.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ