2013-06-08 09:00:12
Φωτογραφία για Νίκος Καραδήμας: «O πελάτης μου εξοργίστηκε από όσα του ζητούσε ο Σεργιανόπουλος»
Είναι πολλά τα ερωτηματικά που προκύπτουν στη δίκη Σεργιανόπουλου. Και είναι λογικό.

Είναι ερωτηματικά που έχουν μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον καθώς καθημερινά με τις απαντήσεις τους έρχονται στο φώς λεπτομέρειες από εκείνη την μοιραία νύχτα της δολοφονίας του άτυχου ηθοποιού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νάσος Γουμενίδης μίλησε και με τον δικηγόρο του κατηγορουμένου Νίκου Καραδήμα, ο οποίος δέχτηκε ν΄ απαντήσει στις ερωτήσεις του.

Το θύμα σύμφωνα με τις τηλεφωνικές καταστάσεις για τελευταία φορά κάλεσε από το κινητό του την 2/6/2008 ημέρα Δευτέρα την 20:46 από την Πλατειά Αμβροσίου Πλυτά 1 στο Παγκράτι. Πραγματικά είναι άξιο απορίας πως ενώ το θύμα καλούσε και δεχόταν καθημερινά 30 κλήσεις περίπου μεχρι τη στιγμή εκείνη, ξαφνικά μετά υπήρξε σιγή ιχθύος;

Το πτώμα του Νίκου Σεργιανόπουλου βρέθηκε σε πλήρη ακαμψία και προσδιορίστηκε η ώρα θανάτου κοντά στα μεσάνυκτα της 3 προς 4 Ιουνίου. Σε ερώτησή του δικηγόρου του κατηγορουμένου προς τον Ιατροδικαστή Αϊβατίδη να προσδιορίσει την ώρα θανάτου του θύματος, εκείνος απάντησε μπροστά στην έδρα πώς ο χρόνος θανάτου-εξαιτίας της προχωρημένης ακαμψίας του πτώματος-μπορεί να προσδιοριστεί το ανώτερο μέχρι και 36 ώρες πριν!


Άρα πότε δολοφονήθηκε ο Νίκος Σεργιανόπουλος;

Και ακολουθεί η ερώτηση στο ίδιο το Νίκο Καραδήμα : «Τι προσδοκά η υπεράσπιση του κατηγορουμένου; Πρόκειται για νομικούς ισχυρισμούς ή είναι απλά νομικίστικα τρίκ;»

Νίκος Καραδήμας: «Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη και 10 μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της Ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ακόμη της ληστείας, της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στην χώρα. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και μετέτρεψε την κακουργηματική πράξη της ληστείας σε πλημμέλημα. Σε κλοπή για την οποία καταδικάσθηκε 10 μήνες!

Ύστερα από Εισαγγελική Έφεση κατά της ως άνω απόφασης η υπεράσπιση μας θα βασιστεί σε σοβαρούς νομικούς ισχυρισμούς και όχι επικοινωνιακά τρίκ κύριε Γουμενίδη. Θα υποστηρίξουμε ότι το έγκλημα το οποίο διαπράχθηκε (αποφασίστηκε και εκτελέστηκε) από μεριάς του κατηγορουμένου έγινε σε κατάσταση κοχλάζουσας ζέσης της οργής χωρίς προμελέτη. Δηλαδή σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής!!!

Και δεύτερον θα ζητήσουμε να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του άρθρου 84 παρ 2 περ. γ όπου και αναφέρεται ότι: «Στην πράξη του ωθήθηκε από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος ή παρασύρθηκε από οργή που του προκάλεσε άδικη εναντίον του πράξη». Διότι του ζητήθηκε και γι αυτό «έβρασε» προσβλήθηκε, ένιωσε ότι απειλείται η ζωή του, η αυτοδιάθεση του, στο να προβεί σε κάτι το οποίο είναι αντίθετο στην αξιοπρέπεια του και στους κανόνες της ηθικής του!

Ο πελάτης μου εξοργίστηκε με αυτά που του ζήτησε ο Σεργιανόπουλος. Τα υπόλοιπα θα κριθούν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου!»

Πηγή: nasosblog
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ